Когато животът не ви поднесе лимони,...

...накарайте го да съжалява!
Когато животът не ви поднесе лимони,...

Искам да ви се оплача, че животът никога досега не се е сещал да ми поднесе лимони. В този смисъл, завиждам на хората, използващи въпросния изтъркан лаф, понеже явно поддържат приятелските взаимоотношения с живота си на базата на натурална размяна, което си е супер. Аз, от своя страна, съм свикнал да се разхождам до пазара и дори да давам пари за лимони. Поднасям си ги сам, един вид. В най-различни форми, но никога досега във вид на лимонада, за да избягам в максимална степен от клишето.

Това, което ме вдъхнови да разчупя статуквото, е шансът да натрия носа на живота с помощта на една максимално бърза и леко нестандартна рецепта. Направата й изисква следния минимален набор от продукти:

  • 1 лимон

  • 2 чаени лъжички мед (може и повече, ако не ви понася киселият вкус)

  • кубчета лед

  • 1 чаша вода

  • 1 малък резен джинджифил, около 1-2 см (по желание)

  • 1 шепа свежи ментови листа (пак по желание)

Начин на приготвяне:

Нестандартността на рецептата идва оттам, че лимонът се използва с кората. Това има своите здравословни недостатъци, тъй като огромната част от цитрусите на пазара се обработват с разни не-много-симпатични химикали и парафин. Ето защо би било добре, ако можете да си набавите био лимон. Другият вариант е просто да се примирите със ситуацията и да измиете наличния ви плод много добре под обилно течаща вода с помощта на четка.

Оттук нататък е лесната част. Плодът се реже на осминки и семките се отстраняват. Изчистените резени отиват в блендера и към тях се присъединяват медът, водата, ледът и, евентуално, джинджифилът и ментата. После се заигравате с най-високата скорост на машината за около 30 секунди и сте готови.

Изсипвате във висока чаша, намирате живота и започвате демонстративно да пиете. Той смътно започва да осъзнава, че ако ви беше поднесъл лимони, може би щеше да участва в случващото се пред очите му.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 19.03.2012 | 22:30
    Хахахзхаха, чак ми се допи. Утре сутринта ще изтичам до магазина за кило лимони :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май