2 в 1: бадемово чудо за лицето и косата

Да си го приготвим!
2 в 1: бадемово чудо за лицето и косата

Солидният ни опит в спретването на домашни козметични продукти ни е убедил, че от някои съставки могат да се получат мултифункционални кремове и маски, подходящи за прилагане както върху физиономията, така и върху гривата. Ей такъв вълшебен продукт ви предлагаме да си забъркате сега.

За целта ще ви трябват:

  • ½ авокадо
  • 1 средно голям банан
  • 1 супена лъжица бадемово масло
  • 1 супена лъжица мед
  • около 60-70 мл бадемово мляко

За приготвянето на тази маска е добре да разполагате с блендер, защото само при намачкване с лъжица, например, има опасност авокадото и бананът да не се раздробят съвсем. Резултатът ще са трудни за отстраняване парченца в гривата.

Та, съберете всички съставки в блендер и ги докарайте до състояние на гладка и еднородна текстура. Нещо повече, чувствайте се свободни да експериментирате с количеството използвани продукти, за да постигнете желаната консистенция.

Нанасяйте маската върху чисто и сухо лице, на дебел слой. Оставяйте я да действа половин час. Изплаквайте с хладка вода.

Върху гривата мажете от корена до върха на космите, прибирайте косата в шапка за баня и изчаквайте търпеливо минимум 30 минути. След това измивайте и сушете по обичайния начин.

Предупреждаваме, че този натурален продукт е подходящ за сухи кожи и коси. Целта му е да хидратира и да подхрани. Особено подходящ е за употреба в студено време. И още нещо, но не на последно място: преди да слагате каквото и да е върху външната си обвивка, тествайте за алергични реакции. Не забравяйте, че кожата е изключително капризен орган, не се шегувайте с нея.

А в случай, че изпробвате рецептата, ще се радваме да ни посетите в синия ни салон за красота и да споделите с нас впечатленията си.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април