Шшшт, тихо! Белите коси ги няма

Или как да ги скрием по хитрия начин, не да ги боядисваме
Шшшт, тихо! Белите коси ги няма

Без значение причината (генетика, стрес или нещо друго), преждевременното побеляване си е гадна работа, откъдето и да го погледнете. Спомням си, че преди време (когато още не се боядисвах) провеждах едно интервю и усетих, че събеседникът ми усилено ме зяпа в косата. Естествено, веднага заподозрях в какво се е фокусирал. Той дори ме попита: "Тези бели косми са символ на преживян опит, предполагам?". "Не", помислих си, но не му отговорих, "Символ са на това, че съм истинско копие на майка си" :)

И тогава, и сега обаче оставам на мнение, че колкото по-късно се започне с боядисването, толкова по-добре.

Със сигурност има и други спасителни варианти за прикриване на нежеланата белота, особено когато същата не е драстична.

Ето няколко:

1. Например, промяната на пътя е една доста добра идея. В много случаи побеляването се фокусира от едната страна на гривата, така че позволява да бъде прикрито успешно с повече кичурчета. О, да, разбира се, не бива да се прекалява с напластяването на коса, за да не се постигне ефектът на едноокия Джо (не го знам кой е този, ама звучи като добър анти-пример). Промяната на пътя има още едно предимство: създава различна визия, носи разнообразие, така да се каже.

2. Подходящо прикритие са също и плитките, които се правят отпред, около линията на главата. Те играят ролята на коронка и са наистина атрактивни. Никой не може да заподозре, че имат специална мисия. Всъщност, напоследък доста звезди ги предпочитат, макар да нямат проблеми с намаляването на пигмента.

1136102The Dating Divas

3. Шаловете, панделките и лентите за глава са другият вариант за действие в настоящия случай. За съжаление, през зимата те не са кой знае колко предпочитан аксесоар, но винаги могат да влязат в роля при нужда.

4. Но най-важното е белите косми да не скубят, както може би правят някои. Не, че по този начин има опасност да се увеличи броят им, а защото... ако човек е малко по-упорит в скубането, може да постигне като краен резултат плешиви зони, което никак не би било красиво, съгласете се.

Е, както виждате, побеляването може да бъде надхитрено, когато, пак подчертавам, не е значително. Борете се с него по-максимално естествени начини и в краен случай се обърнете към боядисването.

Освен, че е досадно задължение, последното наистина скапва косата или най-малкото – лишава я от естествената ѝ свежест и блясък. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април