Как да защитим косата си от...

... капризите на времето
Как да защитим косата си от...

Хей, фитуелчета! Заповядайте във виртуалния ни салон за красота. Днес ще ви дадем няколко съвета за това как да се грижите за гривата си, съобразявайки се с различните метеорологични условия.

Сухият студ, например, има потенциал да изсуши неправомерно косата ви и да увеличи статичното електричество. Затова тук употребата на балсам е задължителна. Другото важно нещо е след баня да не излизате навън, ако гривата ви не е напълно суха, защото през студените месеци тази влага може да се отрази много лошо на здравето и външния вид на кичурите ви.

Вятърът обича да ви роши романтично, но понякога прекалява с волностите, с което увеличава риска от заплитания в любимката ви. Та, не се борете с него – надхитрете го! Увийте косата в копринен шал или сложете качулка, за да я предпазите.

Дъждът е враг "номер 1" на всяка хубава прическа. Лошото е, че чадърът няма да ви спаси много-много от него. Затова, когато навън е дъждовно, помислете за по-отпуснато и небрежно оформяне на косата – набързо спретнат кок или конска опашка на една страна. Така щетите няма да си личат. Тук навременната хидратация също е от значение.

Пазете кичурите и от слънцето – с подходяща шапка и качествени продукти за коса. Домашните маски с подхранващи масла също са ваши приятели в жегите.

1056686Thinkstock/Guliver

Е, толкова съвети за днес. Следващия път още. Заповядайте във фен-страницата ни във фейсбук, където ще ви дадем още добри препоръки.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май