За лятото и татуировките

Каква грижа трябва да положим за татуираната кожа
За лятото и татуировките

През последните няколко години модата на татуировките се завърна с пълна сила, което ни провокира да им обърнем малко по-голямо внимание. Откакто времето се затопли, на показ излязоха и рисунките по тялото, а това ни накара да се замислим по-различна ли е татуираната кожа и как да се грижим за нея. Ще ви дадем няколко полезни съвета, ако имате или искате татус.

Първо – знаем, че поне половината хора, които имат татуировки, са ги направили, за да ги показват. В това няма нищо лошо, разбира се. Щом си взел решение да промениш тялото си по някакъв начин, няма как да го скриеш. Каква по-добра възможност да се похвалиш с нов татус от летния сезон, когато дрехите по тялото са в ограничено количество. Но дори и вече да сте взели решение да си направите татуировка и да искате тя да е готова за лятото, ви съветваме да я направите поне месец – месец и половина преди да настъпят истинските горещини.

В първите няколко дни и дори седмици след татуирането кожата ви е възпалена и трябва да се грижите за татуираното място като за рана. То не трябва да бъде излагано на пряка слънчева светлина, нито подлагано на тежкото въздействие на солариума. Ако сте решили татуировката ви да е на видно място, много трудно ще избегнете излагането й на слънце, ако я направите през лятото.

Поне два часа след направата на татуировката не сваляйте превръзката. След това я измийте с вода и антибактериален сапун и повече не я мокрете. Не я трийте с кърпа и не пръскайте дезодоранти върху нея. Поне двадесет дни не трябва да я оставяте суха. Мажете я с вазелин или гентамицин. След около седмица татуировката ви ще започне да се бели. Не я чешете и не я излагайте на слънце, защото ще избледнее. 952948 Mike Monaghan / photo on flickr View portfolio on foter

Задължително условие за татуираната кожа е високият фактор слънцезащитен крем през лятото и честото овлажняване с хидратиращи лосиони. В противен случай цветовете ще избледнеят и татусът ще изгуби атрактивността си.

На последно място, но ви съветваме да му обърнете първостепенно внимание, помислете си добре преди да се татуирате. Ако сте на 100% сигурни, че това искате, го направете, но не се отнасяйте лекомислено, а проучете въпроса предварително. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април