За домашно: ленти за почистване на порите

Направете си такива сами вкъщи за нула време
За домашно: ленти за почистване на порите

Сещате се за кои ленти става въпрос, нали? Тези, които се поставят на носа, изчакват се да изсъхнат за 10-15 минути и се отстраняват с цел почистване на порите от мръсотията.

Продават се в козметичните магазини и аптеките и са чудесен вариант за собственоръчно премахване на комедони. Лично аз ги смятам за доста полезни, но все пък съм на мнение, че не могат да заменят на 100% посещението при козметик :)

Наскоро пък попаднах на едно чудно видео за направата на въпросните лентички в домашни условия. Много е лесно.

В контейнерче (подходящо за загряване в микровълновата) се комбинират една супена лъжица прясно мляко с едно пакетче желатин. Разбъркват се добре и се слагат в микровълновата за десет минути.

Получената, леко неприятна на външен вид, смес се нанася на в зоната на носа с помощта на четка за грим, като предварително се проверява да не е много гореща. Изчаква се четвърт час и "лентичката" се отстранява внимателно с пръсти.

Всичко разказано може да видите във видеото:

Признавам си, че не съм пробвала въпросния трик, но мисля в най-скоро време да го направя. Ако ме изпреварите, не забравяйте да споделите какъв е бил резултатът във фейсбук. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април