Втори шанс за чаените торбички

Tри готини трикове за красота
Втори шанс за чаените торбички

Имаме толкова много чаени спомени! Едни такива... хубави, романтични, сгушени моменти. Консумираме ароматната напитка, когато ни е студено. Или в случаите, в които искрено много искаме да се събудим и да се заредим с енергия. Но това не е всичко.

Знаете ли, че нашият добър приятел - чаят, ни прави и красиви? Просто е. Никога не изхвърляме чаените торбички, а ги ползваме за различни, естетически цели. Ето три от тях:

  • За очите: Танините, съдържащи се в магическия еликсир, се справят за нула време с подпухналостта около очите ни, която се появява при умора или недоспиване. Как? Слагаме по две чаени (използвани и вече поизстинали) торбички на затворените си клепачи и облекчението идва само след минути. Чувстваме цялата зона около очите си хипер свежа, а погледът ни светва като крушка... изведнъж.

  • За кожата: Обществено известна тайна е, че любимата ни напитка оказва силно релаксиращо и отпускащо действие върху външната ни обвивка.

    За това в топлата вана често пускаме две-три от споменатите вълшебни помощници. Резултатът: кожата ни се пропива с хубав аромат и получава порядъчна доза витамини и минерали. Става мека и приятна нinm.comа допир.

  • За краката: Хм. Не, че долните ни крайници миришат неприятно, но... Има случаи (на терор от страна на неудобни, например - нови, обувки), когато искаме наистина да ги поосвежим. И действаме веднага: приготвяме им чай в легенче. Но не ги караме да го пият, а хубаво ги накисваме в него. Така кожата на крачетата ни омеква бързо и се ароматизира приятно. Въпросната процедура е чудесен лек срещу изпотяването на крайниците, ще се уверите сами, ако я изпробвате.

А тук вижте по какъв начин използваме утайката на кафето.

И, разбира се, няма да забравим да ви попитаме: вие прилагате ли чаена терапия в разкрасителните процедури и как ви действа тя?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май