Не правете това в офиса

Може да навредите на здравето си
Не правете това в офиса

Спомняте ли си за онова малко, розово и уютно студио в Аспен, за което ви споменахме преди време? Уви, не ни преместиха да се трудим в него, колкото и да искахме.

Работим си в познатия офис, с "романтична" гледка към трамвайните релси. И, да, всеки ден се опитваме да направим престоя си в него максимално приятен, ползотворен и значително по-здравословен.

В случай, че и вие прекарвате по цели дни и следобеди в затворено помещение, със заврян в монитора нос, значи имате нужда от няколко добри съвета. Сигурни сме, че сте ги чували многократно от нас или от други здравоучители, но защо да не използваме добрия повод да ви ги припомним?

Ето ги, идват:

  • Храненето на бюрото: А така! Хванахме ли ви? Спокойно, на нас също ни се случва от време на време, признаваме си. Но хапването на работния плот никак не е добра идея, да знаете. И може да навреди не само на диетата ви, но и на здравето, имайки предвид всички вируси, които "пълзят" по клавиатурата и наоколо. За това ви съветваме да го правитinm.comе рядко, само в крайни случаи. Хранете се на обособените в сградата за тази цел места или ако няма такива – поне малко по-далече от бръмчащата си машина. Като оставим настрана обяда обаче, бюрото може да ви бъде и приятел. Вижте как тук.

  • Кръстосването на краката: Може би точно в момента грациозно прехвърляте единия крайник върху другия, така ли е? Е, надейте, защото това може да затрудни кръвообращението в тях и, в комбинация с продължителното стоене, да доведе до болка, оттичането им и други неприятни неща. Опитайте се да изправите гърба и да държите краката си прилично раздалечени един от друг :) Оправете стойката, защото така ще си спестите неприятните усещания в кръста и изобщо в цялото тяло.

  • Силната музика: Не, едва ли успявате да чувате тези съвети, защото от слушалките ви се разнася звук, който вероятно чуват и в съседната сграда. Няма да спорим с вас – твърдите, че любимите ви парчета ви помагат да се концентрирате, добре. Но помислихте ли, че, съсредоточавайки се по този начин, има опасност да навредите на слуха си? Съмняваме се, че разполагате с втори чифт уши и, ако наистина не е така, ви препоръчваме да намалите децибелите. По този начин няма да попречите нито на себе си, нито на колегите, които може да не споделят музикалните ви предпочитания.

  • Без почивка: Е, да, има дни, в които и ние си я спестяваме. Но след подобни работни сесии се чувстваме като изстискани лимони. За това горещо ви молим – възползвайте се от времето за отдих, което ви се полага. Или, ако нямате възможност да го ползвате цялото, раздробете го на кратки почивки, от по няколко минути. Станете за малко, разходете се, спомнете си, че от толкова много работа, май сте забравили да пиете вода ;)

Е, краят на работния ден наближава... Надяваме се, че ще сe сетите за тези препоръки утре, когато заемете обичайното си място, в познатото помещение. А кой знае! Може би вие ще имате късмета да се трудите в някое розово, хубаво, светло и уютно местенце. Сред природата. Искрено ви го пожелаваме!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април