Храненето е ежедневно предизвикателство

Фотографски погледнато. От Кристофър Бофоли
Храненето е ежедневно предизвикателство

Миниатюрни хора плуват в халба бира, правят си снежен човек от кокос или тичат по повърхността на морков... Мда. Ей такива работи стават в "Big Appetites" - един адски интересен фотографски проект, на който попаднахме съвсем случайно, но ни очарова до безумие.

Той е дело на Кристофър Бофоли – американски фотограф, писател, артист и филмов продуцент, който понастоящем живее и твори в Сиатъл, САЩ.

Бофoли "щрака" наляво-надясно от тийнейджър, а от дете го привличат дребните и симпатични детайли. По-късно пък си дава сметка, че храната безспорно е чудесен обект за фотографиране. Но как да я съчетае с любовта си към миниатюрното? 

Все пак през 2003-та намира начин. Тогава се появява първата поредица от "Big Appetites". В нея са събрани куп наистина уникални снимки, на които дребни фигурки си взаимодействат с храната в различни и любопитни истории...

Small TalkНа своя официален сайт Крис признава, че забавните му фотоси често предизвикват смях и усмивки. Сами по себе си обаче, те имат по-дълбоко внушение, напомня той.

Целта на артиста е да обърне внимание върху неправилната консумация на хранителни продукти – често наблюдавано явление в американското общество. То поражда ситуация, при която едни разполагат с огромно количество хранителни запаси, които прахосват и изхвърлят безразборно, а други... Нямат с какво да изхранят семейството си.

Виждайки че изкуството му предизвиква небивал интерес, мистър Бофоли и до днес продължава да създава оригиналните си сценарии, на които се радват милиони.

Оставяме ви да им се насладите и вие и обещаваме да се свържем скоро с фотографа, за да си поговорим с него за това-онова... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май