Храната, ама наполовина

Интересна гледка!
Храната, ама наполовина

Казват, че да снимаш храна не е чак толкова трудно занимание, ама ще ме прощават. Ако питате мен, професионалното фотографиране на манджа си е цяло изкуство. Трябват ти талант, вдъхновение и наистина добри идеи, за да щракнеш специалитетите така, че да предизвикат не само апетита, ами и въображението :)

Изглежда обаче, че креативната Бет Галтън притежава всички необходими качества, за да практикува въпросното занимание с финес. Не е случайно, че мадамата подготвя портфолиото на повечето известни вериги за хранене и ресторанти в САЩ. Предполагаемо, фотографиите ѝ често попадат в престижните готварски издания и книги с рецепти.

А концептуалният ѝ проект "Cut Food" безспорно ни е любим. За да го реализира, Бет работи съвместно с кулинарната стилистка Шарлот Омнес.

Защо двете снимат срязана наполовина храна? Ами, защото се оказва, че продуктите изглеждат изключително интересно, "обезобразени" така. Впечатляват с текстура и цветове, няма майтап. Вижте:

929833Beth Galton

929831Beth Galton

Мацките получават вдъхновение да действат по този начин, когато техен клиент ги моли да разполовят едно бурито преди да го снимат.

В началото идеята им се струва малко странна, но, доволни от резултата, решават да я изпробват отново, и отново, и отново...

929835Beth Galton

929836Beth Galton

929834Beth Galton

Забавна работа, нали?

И вие ли си падате по фотографията? Тогава изпратете ни някоя снимка във фейсбук да ви видим.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април