Мога да изям кон!

Инструмент за дозиране на паста, който искаме веднага!
Мога да изям кон!

Добре, де, днес е петък. Освен това вали сняг, сякаш ни предстои още една Коледа този уикенд. И сме се запасили с най-разкошното капучино на света. Изобщо, какво повече ни трябва в офиса?

Само още едно нещо - бърза, забавна инжекция с настроение! Открихме я под формата на, внимание!, ултра яко приспособление за дозиране на паста. Да, знаем как звучи, но само го разгледайте! Освен това, кой не обича паста?

Stefán SólveigarsonТа, исландският дизайнер Стефаун Пьетюр Соулвейгарсон (Stefán Pétur Sólveigarson) е създал инструмента Мога да изям кон (I Could Eat a Horse), чрез който можете да определите колко порции спагети или талиателе да сварите. Това определено може да сложи край на остатъците и хвърлянето на храна, поне при нас.

Забавното кухненско пособие е подобно на ученическа линийка, но с вградени фигури, чрез които да измерите необходимото ви количесто паста. Възможностите са 4 – детската "изрезка" предполага доза за малчугани до 12 години; другите два варианта са за възрастни и чрез тях можете да си спретнете самостоялно хранене или да включите приятел; последната мярка е със силует на кон и предполага наличието на четирима човека или двама гладници :)

Пособието се произвежда в Исландия и се изработва от пластмаса (в бяло или светло зелено) и от стомана. Цената на пластмасовата версия е 15,90 долара, а на стоманената – 27,90. Добрата новина е, че може да бъде поръчано тук, а доставката до България струва 15 долара. Да, малко соленичко излиза, но пък може да се ползва... вечно, според нас. Освен това е супер семпъл, но в същото време симпатичен и практичен аксесоар за кухнята.

Единственият недостатък е, че някой ден може да пожелаете да разнообразите обичайните дълги видове паста (общо над 10 на брой) с някой по-къс, като пенне, макарони или фарфале, но ще дебнем младия исландец – може да има идея и в тази насока :) Вижте още няколко изгледа на приспособлението в галерията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 10.01.2012 | 13:07
    Много са яки тези мерилки :) аз мога да дам хинт за точно 2 порции спагети No.3.
    Ако се сещата кутийките от разтворимите витамини, напълнена със спагети са точно 2 порции :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май