Киро го боли глава! Ами сега?

Ще побързаме да му помогнем. На вас - също ;)
Киро го боли глава! Ами сега?

Любимият ми колега Кирил Русев няма нужда от представяне. Убедена съм, че вече го познавате добре. Той е човекът, който всеки ден развенчава за вас различни здравословни митове. Запознава ви с интересни тренировъчни програми и ви показва как и защо трябва редовно да разнообразявате кулинарните си преживявания.

Нещо повече, всяка сутрин от неговото нестихващо въображение се раждат забавните ни фрешове, които, сигурна съм, ви действат адски ободряващо в началото на деня. Освен че е чаровен и вечно усмихнат, Киро има свежо чувство за хумор, което винаги използва на място.

Е, добре, де, не твърдя, че е супермен. Понякога, макар и рядко, той също няма настроение за шеги и забава. А точно днес призна, че адски го боли глава :( Затова сега гледам да не го тормозя много и да не го занимавам с глупости.

Ако пък познавате мен, ще разберете, че мълчанието съвсем не е по вкуса ми и, всъщност, не го умея особено. Но съм готова да остана със затворена уста за няколко минути, за да се почувства колегата ми по-добре.

Даже, специално за него, съм подготвила списък с три процедури, които биха могли да облекчат неприятното му състояние. А ако и вие страдате от главоболие днес, вижте как бихте могли да си помогнете:

Чай от мента

Популярната билка се използва от древни времена в медицината на много народи. Смята се, че тя успешно лекува стомашни проблеми и, че е сигурен лек срещу болката в главата. Какво чакате още? Слагайте чайника на котлона и действайте. А вместо да изхвърляте торбичките от чая, поставете ги на слепоочията си. Така по-добре ли е?

Ароматерапия 

inm.comДоказано е, че миризмата на евкалипт, лавандула и джинджифил имат бързо успокояващо действие и лесно се справят с главоболието.

Уви, предполагаме, че не разполагате с необятно поле, насадено с лавандула? Още повече, че трудно бихте срещнали лилавата госпожица през зимата. За евкалипт да не говорим. Повече късмет вероятно ще имате с джинджифила...

Добрата новина е, че целогодишно на пазара може да откриете етерични масла от споменатите аромати.

Капнете няколко капки от който и да е от тях в аромалампа и изчакайте миризмата да изпълни помещението, в което се намирате.

Дано след това се почувствате по-добре... От опит глава не боли.

Сън

Е, това е най-хубавото решение за проблема ви. Ако точно сега обаче, нямате достъп до царството на сънищата, ще ви предложим нещо друго: 

За няколко минути се усамотете на тихо и тъмно място. Затворете очи и се отдайте на медитация – обаче, на вашата. Тя, например, може да ви задължи да включите музикалния си плейър и да изслушате любимата си песен. Или пък ще ви накара попътувате до въображаемия си остров, с най-красивия плаж на света.

А когато се приберете вкъщи, вместо да сядате пред телевизора, скочете в леглото, за да си вземете необходимата доза почивка.

Е, това е. Другото е само по желание: в случай, че някои добър колега страда от главоболие, бъдете толерантни към състоянието му. И помълчете. Колкото и да ви е трудно =).

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април