5 йога пози за отслабване

За красива и добре сложена фигура!
5 йога пози за отслабване

Йогата е изключително подходящ начин да премахнете стреса, да се освободите от някой и друг излишен килограм и в същото време да изваете красива фигура.

Предложените 5 йога пози ще ви помогнат да отслабнете на най-трудните за това места и в същото време да стегнете ръцете, краката, дупето и корема. Не се колебайте да започнете сега, за да видите резултатите от загуба на тегло и стягане на тялото след около 3 седмици.

Следвайте тази йога система най-малко 3 пъти седмично, като се стремите на всяка поза да задържате и изпълнявате на 3 до 5 дълбоки вдишвания. В случай, че упражненията ви се виждат доста сложни, направете улеснената вариация и постепенно увеличавайте натоварването. За по-бързи резултати задръжте на всяка поза за 5 до 8 вдишвания и увеличете повторенията с 2 или 3.

1. За оформяне на корема, ханша и бедрата

1557048David Martinez

Застанете със събрани крака един до друг като пръстите на краката сочат напред, а ръцете в страни. Вдишайте и повдигнете ръцете над главата като върховете на пръстите сочат към тавана. Издишайте като поддържате ръцете високо горе. Вдишайте и докато издишате, направете стъпка с десния крак назад като оставите лявото коляно сгънато и издишайте. Пръстите трябва да продължават да сочат напред. Задръжте в тази позиция и вдишвайте дълбоко и издишвайте.

Направете упражнението по-трудно

1557047David Martinez

От крайното положение, вдишайте и извийте торса, ръцете и главата назад, гледайки пръстите на ръцете. повторете същото упражнение и другия крак.

Направете го по-лесно

Дясното коляно може да докосне пода, а ръцете почиват на лявото коляно.

2. Корем и талия

1557050David Martinez

Доближете краката един до друг, след което поставете левия крак от вътрешната страна на дясното бедро. Съберете длани пред гърдите в продължение на 2 вдишвания и издишвания. На третото вдишайте и протегнете ръцете нагоре, като пръстите сочат нагоре към тавана. Издишайте и огънете торса наляво. Вдишайте и се изправете. Повторете от 3 до 5 вдишвания и издишвания, след което сменете крака.

3. За корем и гръб

1557045David Martinez

Седнете със свити колене на пода. Направете въображаема везна като се стремите да сте с изправен гръб и тялото ви да се намира на 45 градуса. В тази позиция вдишвайте и издишвайте като разширявате ръцете и краката. След което при вдишване и издишване повдигайте едновременно торса и краката. Повторете това упражнение в рамките на 3 до 5 издишвания.

Направете го по-лесно

Останете със сгънати колена и така изпълнете от 3 до 5 вдишвания и издишвания упражнението.

4. За оформяне на раменете, ръцете, корема и гърба

1557049David Martinez

Застанете в позиция за лицеви опори. Всичко трябва да ви се намира в права линия, както е показано на снимката. Поемате въздух и при издишването снижавате тялото и гърдите към пода като огъвате лактите назад, ръцете трябва да бъдат близо до тялото. Задръжте така няколко вдишвания и издишвания.

5. Оформяне на дупето и бедрата

1557046David Martinez

Доближете краката един до друг като пръстите на краката трябва да сочат напред, а ръцете в страни. Вдишайте и вдигнете ръцете нагоре към тавана, отпуснете около 45 градуса дупето надолу като водещи в случая са коленете. Коремът трябва да ви е стегнат, за да поддържа гърба изправен. Издишайте и се върнете в изходна позиция. Повторете от 3 до 5 вдишвания и издишвания.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април