Котка с муцуната надолу

По собствено желание, може би...
Котка с муцуната надолу

Знаете ли какво се случва, когато я няма Красимайра? Кирил пише за йога. Или поне се опитва.

Бидейки един истински лаик в тази древна индийска практика, позите които познавам и владея добре, се броят на пръстите на едната ръка на препатил дървосекач. Но има ли ентусиазъм, има и начини, както много добре знаете, затова нищо няма да ме спре.

Позата, която искам да ви покажа днес, се нарича Адхо Мукха Шванасана или куче с муцуната надолу. Освен, че може да послужи като лека разтяжка на задните бедра, тя е добър вариант за придобиването на стабилност в раменния пояс, което е супер за рехабилитиране на разни болежки в съответната област.

Позицията може да бъде и много удачно решение за хората, които тепърва се учат да усвояват диафрагменото дишане, защото обръща тялото "с муцуната надолу". По този начин коремните вътрешности притискат диафрагмата и леко я разтягат, което пък може да увеличи нейния контрактилитет (съкращаемост). Ако не сте разбрали нищо от казаното дотук, не се притеснявайте, ами гледайте картинката.

Всъщност, причината поради която се осмелих да напиша този материал, е следната котка, която много добре се справя с настоящото предизвикателство и дори е успяла да заспи. Разкошна е, сякаш...

Ако искате да престана да пиша за йога, харесайте страницата ни във фейсбук и протестирайте там. Краси се връща в понеделник, така че има надежда за вас...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април