Йогаспининг

Чисто нов фитнес микс, който обещава да е интересен
Йогаспининг

Истината е, че след въздушната и сърф йогата, нищо не е в състояние да ни впечатли особено много.

Обаче, комбинацията от асани + спининг звучи доста обещаваща и за това бързаме да я споделим с вас. Новият фитнес тренд се появи преди броени дни в Лос Анджелис, САЩ, и разбрахме, че за минимално време куп знаменитости вече са се запалили по него. В трепетно очакване сме на техните коментари по случая.

Е, не си представяйте, че ще изпълнявате танцуващо куче с муцуната надолу на седалката на колелото :) Макар че би било забавно.

Всъщност, въпросната тренировка е разделена на две части и включва 30 минути въртене на педалите и 30 минути йога. Подобна последователност изглежда прилично разумна: след като в спининга мускулите (особено тези на краката) са "работили" на високи обороти, те са абсолютно готови за стречинг после.

От друга страна, много асани, като "воин", например, позволяват широко отваряне на бедрата. А знаете, че бедрените мускули и дупето се натоварват доста в активната тренировка на статичния велосипед.

Други подходящи движения за разтягане на глутеусите са усукващите пози, с които ни предстои да ви запознаем съвсем скоро.

В същото време, предполагаме, усещането да се проснеш на шалтето в шавасана веднага след интензивно кардио, звучи доста ... изкушаващо. Почти като сбъдната мечта.

Йогаспинингът вероятно ще ощастливи голяма част от ентусиастите, които искат да комбинират любимите си физически дейности в една - значително по-кратка и споделена тяхна версия.

Твърде много би зарадвала и нас, но, за съжаление, скоро едва ли ще имаме възможността да я изпробваме. Не сме чували фитнес клубовете у нас да са я включили в списъка си от услуги. Но, ако получим подобна информация, ще ви я "метнем" веднага.

А сега ви желаем успех с отделните практики и дано намирате начин да ги съчетавате от време навреме.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 20.06.2011 | 09:00
    Оу! Супер звучи :) А как й се отразява йогаспинингът ?
  • 1
    от Не е посочен | 18.06.2011 | 23:41
    Имам приятелка, която посещава последователно часовете по спининг и фат бърнинг йога ( ащанга), спининга е 60мин,а йогата 90мин.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май