8 звезди не само красиви, но и умни - II част

8 звезди не само красиви, но и умни - II част

Знаменитостите са богати, красиви и имат милиони почитатели по цял свят. Радват се на луксозен начин на живот, живеят в приказни домове и карат скъпи коли. С две думи имат всичко!

Често феновете им смятат, че зад красивата външност, не се крие особен интелект. Мнозина дори и сред вас ще бъдат изненадани да узнаят, че 8-те звезди са с доста висок коефициент на интелигентност, който може спокойно да съперничи с този на някои учени.

Миналата седмица ви представих първите четири популярни лица, за които можете да прочетете ТУК, а сега ви предлагам да научите повече за следващите четири:

Джоди Фостър

1567968Guliver/Getty Images

Джоди Фостър е изключително известна с ролята си на талантлива FBI стажант агент във филма "Мълчанието на агнетата”. Безспорно тя е една от изключително талантливите актриси в Холивуд. Получава първата си номинация за Оскар за най-добра поддържаща роля на 14 годишна възраст за ролята на дете проститутка във филма "Шофьор на такси”. Точно както и по отношение на актьорската си кариера в реалния живот показва, че е изключително дете. Тя започва да чете още на 3 годишна възраст. През 1980 година завършва френско подготвително училище Lycée Français в Лос Анджелис. През 1984 година специализира литература и се дипломира с бакалавърска степен от Yale University. През 1997 година е удостоена от университета с почетно докторско звание по изящни изкуства.

Никол Кидман

1567966Guliver/Getty Images

Никол Кидман е една от най-класните актриси, които обаче е избрала да се откаже от завършване на гимназията на 16 години, за да може да преследва кариерата на актриса. Участвала е в доста филми, в които е изиграла запомнящи се роли през годините. Носител е на Оскар за най-добра актриса, но и награда BAFTA и Golden Globe Award. Липсата на образование обаче, не се е отразило по никакъв начин на интелигентността ѝ, защото се слави сред колегите си с високо IQ.

Лиса Кудроу

1567964Guliver/Getty Images

Преди Лиса Кудроу да стане популярна с телевизионния сериал "Приятели” тя е мечтаела да бъде лекар като баща си. Има завършена бакалавърска степен по биология от Vassar College. С намерението да следва стъпките на баща си, тя се присъединява към екипа му и остава с него в продължение на 8 години, преди да започне комедийната си кариера, като член на The Groundlings. Отличена е с многобройни награди за ролята си в "Приятели”, включително награда Emmy и две Screen Actors Guild Awards.

Шакира

1567967Guliver/Getty Images

Освен, че е една от най-секси жените в света е и изключително талантлив художник. Тя е продала над 70 милиона албума и 125 милиона сингли в целия свят, което я прави третата най-продавана латино-изпълнителка за всички времена, точно зад легендарния Хулио Иглесиас и Глория Естефан. Също така е носител на множество награди, включително пет MTV Video Music Awards, две Grammy Awards и осем Latin Grammy Awards. През 2014 година тя стана първата достигнала 100 милиона последователи във Фейсбук.

Шакира владее испански, английски, португалски и има добро ниво на италиански, френски, чешки и арабски. Интересите ѝ са насочени към Световната история и изучаването на езиците и културата на страните, които посещава. Тя е сред звездите с доста високо IQ.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април