S.O.S! Изгорях

S.O.S! Изгорях

Хубаво се припичахте на слънце цял ден, ама май не помислихте за последствията, а? Е, нищо, де, не се ядосвайте. Ние сме насреща и ще се опитаме да намалим страданието ви от слънчевото изгаряне.

Всичко, което ни е необходимо, са само няколко натурални средства, които ще си откраднем от кухнята.

Започваме с един пакет овесени ядки – изсипваме ги в блендер и ги докарваме до състояние на фин прашец, който после ще разтворим в топла вода. Получената овесена смес слагаме във ваната и, хоп!, време е да се потопите вътре. 1, 2, 3... и облекчението трябва да ви навести :)

Другият вариант е да изсипем във ваната две чаени чаши ябълков оцет, който ще окаже същото въздействие върху пламтящото ви тяло.

Ако все още сте смущаващо червени, ще нарежем 1-2 домата на няколко резенчета и ще ги наложим по кожата ви. Знаете, че въпросният плод съдържа ликопен – силен антиоксидант, който ще направи всичко възможно, за да намали последиците от слънчевото изгаряне. Освен това се грижи за водния баланс и няма да позволи неприятна дехидратация на външната ви обвивка.

Киселото мляко е всеизвестен помощник в днешното изпитание. Приложено към кожата, то успокоява, охлажда и нормализира pH-то, като ускорява лечебния процес. Ще ви намажем с белия вълшебник и ще го оставим да си свърши работата за 15-20 минути, после ще изплакнем с хладка вода.

Ами, това е от нас. Надяваме се да сме ви помогнали наистина. А ако е така, можете да ни направите едно благодарско посещение във фен-страницата ни във фейсбук

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април