5 неща, които ви карат да преяждате

5 неща, които ви карат да преяждате

Най-важното

Преяждането ви вреди на здравето. То води до затлъстяване, а то е свързано с диабета и сърдечните проблеми. Според учените трябва да спрете да ядете, тъкмо преди да сте се заситили. Вижте 5-те неща, които ви карат да ядете повече, от колкото ви е необходимо.

Разчитате на готова храна. Когато разчитате на готова храна, вие подсъзнателно ядете повече, защото сте платили всичко. Ако си поръчате голяма порция и не можете да я изядете, вие ще направите всичко възможно, за да я изядете, защото все пак сте я платили. Ако правите това често, има опасност от напълняване.

Готвите си прекалено много. Това е една от опасностите от това да си готвите сами - не можете да прецените какво количество да си сготвите. Ако остане малко, вие ще се опитате да го изядете, а не да го хвърлите. Това също може да доведе до затлъстяване.

Ядете докато сте разсеяни. Ако гледате телевизия или филм или четете новини или дори си проверявате електронната поща, вие не обръщате внимание на това, колко ядете. Вие продължавате докато не погледнете в чинията и не видите колко сте изяли. Учените съветват, че е по-добре когато се храните да се концентрирате само върху това.

Поглъщате твърде бързо. Когато сте сами гледате да се нахраните възможно най-бързо за да можете да започнете със следващата си задача. Според учените това ви кара да ядете повече и имате с 85% по-голяма вероятност от това да напълнеете.

Ядете, когато не сте гладни. Повечето от вас, когато са сами вкъщи и няма какво да правят, ядат. Те не са гладни, просто си вземат сладолед, снакс или плодове и започват да ядат. Това също може да доведе до наднормено тегло.

Вижте още: 10 неща, които пречат на вашата памет.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април