24 начина, по които ви влияе стресът (III част)

24 начина, по които ви влияе стресът (III част)

Най-важното

Отново е време да поговорим за едно от най-неприятните неща на съвременния свят - стресът. Той е сред основните причинители на редица болести, които са типични за днешното забързано ежедневие. Той е породен от неправилно хранене, проблеми и забързано ежедневие. Също така липсата на движение усилва влиянието на стреса върху вашето тяло. Вижте 24 начина, по които ви влияе стресът. Те са и знаци, че имате стрес, ако не сте го разбрали.

Състарява. Вече споменах, че стресът води до косопад или побеляване на косата. Също той води до бръчки и изсушена кожа. Освен това стресът води и до сенки под очите и по този начин изглеждате по-стари, от колкото сте.

Чести настинки. Когато сте стресирани, вие боледувате по-често от леки настинки. Но те не са съвсем безопасни, защото ако не им обърнете внимание, може да се получи усложнение, което е опасно. Стресът намалява възможностите на имунната система да се бори с настинките.

Астма. Учените от университета в Ню Йорк са доказали, че голямо стресово събитие в детството, като смърт на близък човек, може да доведе до астма.

Влошава представянето ви на работа. Стресът може да ви навреди на работното място. Той ви прави по-бавни, не можете да се концентрирате и нямате енергия. Това няма да се хареса на шефа ви и може да последват санкции и повишаване на стреса.

Припадъци. При хроничен и силен стрес, докторите смятат, че може да се стигне до припадъци. Те са опасни, защото ако няма някой близо до припадналия, неговото здраве може да се влоши. Докторите съветват да се намали стреса, защото припадъците са опасни.

Влошава представянето ви в леглото. Стресът може да влоши сексуалните ви възможности, което може да доведе до депресия и увеличаване на стреса. Така се получава затворен кръг, в който едното води до другото и крайният резултат е влошеното ви здраве.

Вижте още: Как да намалим стреса

Вижте още: Веществата, които са ви нужни за да спите добре.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

ключови думи:
здраве стрес

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май