10 правила на здравословния живот

10 правила на здравословния живот

Още по темата

Ако искате да водите здравословен начин на живот, то тези съвети са за вас. Тези 10 стъпки са съставени от списание "Mensfitness" и ще ви помогнат в здравословния начин на живот.

1. Трябва ви доктор, който да е фокусиран върху здравето ви. Намерете добър доктор, на който да се доверявате. Това е важно, защото той не само ще ви лекува от болестите, но ще ви води в здравословния начин на живот.

2. Яжте натурални храни. Ако искате да живеете здравословно, храните, които приемате трябва да са натурални, а не пълни с консерванти. Изхвърлете полуготовите храни и замразените и консервирани храни и започнете да се храните със свежи плодове и зеленчуци.

3. Наспивайте се добре. Спането е също толкова важно, колкото и храната и водата. Трябва да се наспивате хубаво, ако искате да сте пълноценни. Спете минимум 9 часа на ден.

4. Мозъкът се нуждае от глътка въздух. По време на напрегнат ден, дайте си няколко минути почивка, като се посмеете или просто си мислите за ваканцията и как ще отидете на море.

5. Тренирайте балансирано. Ако искате да сте здрави, тренирайте нормално и за всички мускулни групи. Не пропускайте кардиото. Обаче не се претоварвайте, защото идват контузиите.

6. Възстановяването също е важно. Гледайте да се храните правилно преди и след тренировка, за да може организма ви да се възстанови. Когато сте уморени, намалете интензивността на тренировка.

7. Следете размера на талията си. Следете да не увеличавате талията си, защото, колкото по-голяма е тя, толкова повече мазнини имате в тялото си, които водят до диабет и стрес.

8. Бъдете социални. Хората се нуждаят от контакти. Не оставяйте сами, защото това може да доведе до депресия.

9. Поставяйте си реалистични цели. Това важи за всичко, както за работата и начина ви на живот, така за диетата и тренировките. Ако работите цял ден, не си поставяйте за цел да изглеждате като Арнолд Шварценегер.

10. Мислете дългосрочно, а не краткосрочно. Това е важно, не мислете ден за ден, а мислете за бъдещето си. Всяко действие, което правете, си помислите, как ще ви подейства след няколко години.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май