Няколко вълшебства против безсъние – 1

Гарантираме ви, че ще ви помогнат
Няколко вълшебства против безсъние – 1

Ето, че почти от цяла вечност се опитвате да заспите! Стискате очи и броите овце, но все така безнадеждно продължавате да се взирате в тъмнината и да чакате чудото – съня. А той не идва, и не идва.

Вместо да се мъчите, защо не разгледате нашия списък с храни и напитки, доказани лечители на безсъние? Повечето от тях може да се окажат част от любимите ви изкушения. За това нека започнем с...

Бадеми

Освен че са вкусни, суровите бадеми са богати на магнезий, който влияе отпускащо на мускулите, като по този начин благоприятства за по-лесното заспиване. Приемете като бонус точка и съдържанието на протеин в тях, който помага за поддържането на стабилни нива на кръвна захар по време на сън.

Така че преди лягане хапнете около 100 грама бадеми – гарантираме ви спокойна почивка през нощта.

Чай

Не забравяйте, че някои видове чай (черният, например) съдържат доста кофеин. За това внимавайте да не предизвикате обратен ефект с приемането на топлата течност.

Добър избор във вашия случай е чаят от лайка, както и безкофеиновият зелен чай. От последния се извлича т. нар теанин – аминокиселина, която има успокоително действие върху организма.

Така че какво ще кажете за чаша от ароматната напитка преди лягане? Ако я споделите с любимия човек, казват, ефектът бил страхотен :)

Банан

В случай, че не обичате да пиете чай, имаме по-добро предложение за вас. Хапнете средно голям банан преди лягане.

Този слънчев плод също е чудесен източник на магнезий. Нека припомним, че с годините организмът започва все по-трудно да си набавя последния и така рискът от редица заболявания се покачва.

Бананите обаче имат с какво още да се похвалят, а най-вече със съдържание на триптофан, аминокиселина, която се превръща в серотонин и мелатонин. И двата хормона всъщност са свързани с настроението и имат успокояващи функции.

Преди лягане опитайте това вълшебство: банан с чаша мляко (с лед по ваш избор). Не ви ли звучи вкусно?

Очаквайте продължение...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април