Кисело мляко предпазва от рак

Кисело мляко предпазва от рак

След дългогодишни лабораторни изследвания, учени доказаха, че липсата на полезни чревни бактерии води до косвено увреждане на мозъка. Основната причина за трайното премахване на полезните чревни бактерии е при прием на антибиотици, а също така при неправилно хранене.

Липсата или драстично намалените количества на т.нар. "добри бактерии" води до нарушаване на паметта, концентрацията и регенеративните процеси при увредени клетки.

Учените установили също, че липсата на полезни чревни бактерии води до проблеми с нервните връзки в мозъка, а също и в периферната нервна система.

Не случайно, българите, особенно тези по селата, които цял живот се хранят с домашно приготвено кисело мляко, за емблема за дълголетие в глобален мащаб. Два са основните микроорганизми, който участват в процеса на ферментацията на кисело мляко-Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. По време на млечнокиселата ферментация микрофлората на киселото мляко предизвиква дълбоки промени в състава на млякото. Получените метаболити оказват благотворно влияние и редица здравословни ефекти върху организма на хората

Киселото мляко съдържа вещества, които потискат развитието на редица патогенни и непатогенни микроорганизми. Установено е, че микрофлората на киселото мляко синтезира антибиотични и антимикробни вещества, които действат потискащо върху микроорганизмите от чревния тракт, особено на гнилостните микроорганизми.

 Киселото мляко е мощно биологично средство за борба срещу някои хранителни отравяния. Киселото мляко притежава и антитуморно действие, тонизира организма. Спомага и в борбата срещу стомашния и чревния рак, а редовната му консумация намаля риска за появяването на такъв.

ключови думи:
кисело мляко

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април