Какво да ядете при болки в стомаха

Какво да ядете при болки в стомаха

Най-важното

Болките в стомаха са много неприятни, защото заради тях може да не успеете да тренирате или да си свършите работата правилно. Те може да бъдат породени от неправилно и нездравословно хранене, забавен метаболизъм, хранително натравяне или вирусни инфекции. Ето няколко храни, които облекчават болките в стомаха и бързо ще се завърнете във форма, особено ако не искате да пиете лекарства.

Банан. Той съдържа калий, който ви е необходим, ако тялото ви е дехидратирано. Дехидратирането на тялото ви често е предизвикано от диария, която е съпътствана с неприятни болки в стомаха. Бананът ще облекчи тези страдания.

Ориз. Той помага на храносмилането и да си подобрите функцията на стомаха. Ако ви боли стомаха постоянно от преяждания или просто от нездравословната храна, можете да минете един ден на сварен ориз и по този начин ще облекчите работата на храносмилателната си система.

Препечени филийки. Когато имате диария, препечените филийки ще ви помогнат, защото няма да се предизвика реакция в стомаха, която да доведе до повече болка.

Супа. Супите имат 2 предимства при болките в стомаха - хидратират и облекчават. Когато имате диария, тялото ви се дехидратира по-бързо и вие трябва да приемате повече течности. Един от начините да увеличите приема на течности е да ядете супа. Солта в супата пък облекчава болката в стомаха.

Билков чай. Това е още един добър източник на течности по време на диария. Освен това билките ще въздействат облекчаващо на стомаха и вие ще почувствате намаляване на болката в стомаха.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април