Грип? Не, благодаря!

Бъдете здрави, като се доверите на тези няколко правила
Грип? Не, благодаря!

Вирусите са навсякъде около вас и ви нападат ежедневно. Въпреки това, надяваме се, все още не сте се предали, нали?

Даже ще побързаме да ви подкрепим в борбата с грипа и ще ви дадем няколко добри съвета, за които сме сигурни, че ще ви помогнат да останете здрави: 

Борете се със стреса

Защото той активира всички войници на имунната система и в тялото започва да се води истинска война, на няколко фронта. Резултатът: съпротивителните сили на организма отслабват и човек се разболява значително по-лесно.

Лошото е, че освен грип, прекаленото напрежение може да ви навлече и куп други заболявания – от сърдечносъдови проблеми до депресия. За това престанете да се притеснявате за всичко! Има неща, които, така или иначе, просто не зависят от вас.

Бъдете спокойни, грижете се за вътрешния си мир и хармония и, обещаваме ви, ще се почувствате значително по-силни и издръжливи.

Хранете се!

Не е добра идея да гладувате през студените месеци, нито да се подлагате на силно ограничаващи в приема на калории диети. Вместо това, хапвайте редовно, приготвяйте си сами различни полезни специалитети (тук вижте рецепта за една ароматна кулинарна идея). И задължително вкарайте тези продукти в менюто си.

Не прекалявайте с алкохола

Не само защото на другата сутрин има възможност да се събудите с адско главоболие :) А защото консумирането на нерегламентирано количество спиртни течности отслабва имунитета и затруднява справянето с инфекциите. Поне това става ясно след наскоро проведен експеримент.

Е, успех и не се разболявайте, моля!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май