Готварските грешки, от които напълнявате

Готварските грешки, от които напълнявате

Още по темата

Готвенето у вас е един от вариантите да свалите килограми, но само, когато вие готвите правилно. Ето няколко грешки, които всеки прави несъзнателно докато готви. Тези грешки са една от причините да качвате килограми.

Използвате грешното олио. Слънчогледовото олио, когато е подложено на висока термична обработка може да е опасно за тялото ни. Мазните киселини отделят токсини, свободни радикали и дори трансмазнини, които са от най-опасните неща за организма ни. Рения Батъйнех, водещ диетолог в Америка, съветва слънчогледовото олио да се замести с кокосово или бадемово.

Ядете прекалено големи порции. Според Батъйнех и всички останали водещи диетолози е най-добре да се яде често, но по-малко порции. Според диетолозите повечето хора ядат 2 пъти на ден големи порции, което е вредно за организма.

Пропускате пикантните подправки. Основната подправка на повечето ястия е солта, а в десерта захарта, което прави менюто високо калорично. Пикантните подправки могат да намалят калоричността на ястието и Батъйнех съветва да се слагат на вкус.

Използвате прекалено много олио. 1 супена лъжица олио съдържа 120 калории. Сега се замислете колко супени лъжици олио слагате на ястието си и ще видите, колко много калории приемате само от олиото. Съветът на водещите диетолози е да се намали до минимум олиото, което приемате. Най-лесното, което можете да направите, е да си вземете от тефлоновите тигани, за които не е необходимо използването на олио.

Вижте още: 10 правила на здравословния живот.

Вижте още: Смехът подпомага работата на мозъка.

Вижте още: Ходенето развива креативността.

Прочетете още: 10 факта за здравословното хранене.

Вижте още: Веществата, които трябва да приемате всеки ден.

Вижте още: 8-те храни, които да ядете за неустоима кожа.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април