Вижте как да се предпазим от рак

Вижте как да се предпазим от рак

Най-важното

Ракът е една от най-разпространените болести в модерния свят. Колкото и напреднала да е медицината все още няма ефикасно лекарство срещу тази болест. Според проучване на американската асоциация за борба с раковите заболявания, повече от половината видове рак могат да бъдат предотвратени от нас. Само е необходимо леко да променим начина си на живот.

От организацията с пресметнали, че през 2015 година над половин милион души ще починат от рак, а в следващите 5 години това число ще се увеличи с до 20%. Това са стряскащи новини.

Въпреки това, от асоциацията са проучили детайлно множество случаи на ракови заболявания и по-конкретно техните причинители и са стигнали до заключението, че сами можем да се предпазим от тази коварна болест, ако променим начина си на живот. Те са проучили, че цигареният дим е най-разпространеният причинител на ракови заболявания. Според асоциацията над 30% от случаите на рак са причинени от този вреден навик. Асоциацията за борба с рак съветва хората да намалят цигарения дим, защото това може да им помогне да се предпазят от тази коварна и тежка болест.

Наднорменото тегло също е сред основните причинители на раковите заболявания. Около 20% от случаите на рак са предизвикани от излишеството на килограмите. От асоциацията съветват хората, които имат проблеми с теглото да започнат да се подлагат на диета и тренировки, ако искат да намалят вероятността от раковите заболявания. На 3-то място в тази своеобразна класация са т.нар. карциногенни вещества. Това са вещества, които се съдържат в различни храни и опаковки и всичко, което ни заобикаля.

Вредните храни също са причина за около 10% от раковите заболявания. Това се изразява във вредните храни, които са богати на мазнини и консерванти, които вредят на организма и излъчват свободни радикали. Ниската активност също може да доведе до ракови заболявания. От асоциацията съветват хората да се движат повече, защото това е един от основните проблеми пред населението на развитите държави.

Вижте още: Храни, които се борят с рака.

Вижте още: 5 сигнала, че трябва да приемате повече протеини.

Вижте още: 7 правила за здравословно хранене.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април