Защо всичко трябва да е органично?

Защото така е модерно не е никак добър аргумент. Или...?
Защо всичко трябва да е органично?

Т. нар. "хипстъри" са субкултура, която с всеки изминал ден все повече размива образа си. Вероятно това се случва като отговор на хилядите подигравателни материали в интернет за това какво трябва да правиш или да не правиш, за да можеш да си сложиш етикета "хипстър". Оказва се, разбира се, че както всеки нормален човек, и онези с по-странните интереси също не обичат да ги поставят в граници.

Какво според Мрежата е хипстър? Някой, който пазарува от магазини втора ръка или изравя старите дрехи от гардероба на майка си (или баба си) и ходи по улиците като винтидж коледна елха, съчетавайки несъчетаеми цветове и форми? Някой, който ще ви каже, че любимата ви банда е била любима и на него, но "преди да се продаде"? Някой, който ще даде всичките си пари за продукти на Apple? Някой, който ще ви каже, че всичко трябва да бъде органично? Нека обърнем малко повече внимание именно на това.

Макар здравословното хранене да е винаги добра идея, за страничните наблюдатели като мен е леко неприятно, когато се прави по грешните причини. Просто за да бъдеш различен и да намериш своето място в дадена субкултура не би могло да е достатъчно. Това важи както за храненето, така и за музиката, дрехите, аксесоарите и изобщо светогледа. Все неща, с които компромис, според мен, не бива да се прави.

За определени индивиди по света и у нас кафето и чаят задължително са fair-trade, органични и по-скъпи от нормалното, а киноа, чия, алфа алфа (което, между другото, е нищо повече от фуража люцерна) и тем подобните култури с претенциозни имена са редовни в менюто. Диетата най-вероятно е вегетарианска, макар че мъчението може и да е веганско. Храната трябва да бъде подробно заснета, преди да бъде изядена, при това с Instagram за допълнителен ефект. Освен това трябва да се състои от възможно най-странните съставки, за които никой никога не е чувал, а най-вероятно не стават и на вкус.

Сега правим обратен завой, за да погледнем и другата страна на нещата. Да, знаем, че едно време това, на което сега казваме "органично", е било просто "храна" и този факт ни дразни до мозъка на костите, особено когато не можем да си позволим да си го купим. Дразни ни и позата, с която много хора го правят. Обаче знаете ли какво? Ако се абстрахираме за момент от собствените си дразнения, ще осъзнаем няколко важни неща. Хич не е наша работа кой какво яде и защо го яде е едното от тях. Другото е, че е важен здравословният начин на живот, тоест резултатът, а не причините за него. Дори и да не са правилните.

Съгласни сте или пък не? Споделете своето мнение долу в коментарите или на страницата ни във Facebook. А за да разведрим мрачния вторник, погледнете шеговитата реклама на измисления лекарствен продукт Unpretentiousil. И ако случайно изглеждате по този начин, не се засягайте, а го приемете с неоходимата доза ирония, много моля.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май