Екодизайнери: Кейти и Мишел

И техните малки, зелени светове
Екодизайнери: Кейти и Мишел

Последния път, когато видяхме терариум на живо, в него се разхождаха намръщени, космати паяци, които ни гледаха с недоверие :) Месеци след това попаднахме на тези уникални домове за влечуги и земноводни. И те веднага изтриха лошите ни спомени.

Невероятните терариуми, които ще ви покажем след ред търпение, са дело на Мишел и Кейти, добри приятелки с артистични души и голямо въображение.

След като успяват да натрупат впечатляваща колекция от малки, зелени светове, двете решават, че е време да ги споделят и с останалите. Нещо повече: предоставят възможност на всеки да създаде собствен "аватар", стига да иска.

Какво ви трябва за тази цел? Куп камъчета, пръст, трева и ... герои - всичко това, любезно осигурено от двете приятелки, на скромната цена от 25 долара. 

Точно така: вместо да развъждат тарантули, Кейти и Мишел отглеждат миниатюрни фигури със завладяващи истории.


Добрата новина е, че успяхме да се срещнем с креативните мадами и да им зададем няколко въпроса. Вижте как им отговориха те:

***

Здравейте, дами! Кажете ни: как ви хрумна тази прекрасна зелена идея, по която искрено запалихте и нас?

С Кейти се познаваме от тинейджъри. Съдбите ни се разделиха временно, когато тя се премести да живее в друг град. Обаче, на 30-тия ми рожден ден наш, общ приятел, я покани на партито, без да знам. Присъствието й отново в живота ми наистина беше голяма изненада!

Оттогава не сме се разделяли :) В началото започнахме да правим поздравителни картички и отбелязки за книги. И двете сме артисти по душа, така че терариумите бяха предизвестено събитие, логично следствие от общото ни хоби.

Почувствахме обаче, че това малко изобретение бързо ще спечели много почитатели. Беше "терариум любов" от пръв поглед! След като препълнихме рафтовете догоре с живот в стъкло, решихме да ги разчистим, като започнем да го продаваме.

Преди това, в продължение на седмици, спорихме относно името на продукта си. Просветлението ни осени по време на приятна разходка в Prospect Park, в Бруклин. Докато почивахме на слънчева полянка, фокусирахме наблизо нежно клонче. И така се кръстихме – Twig ("вейка", "клон" от английски език) Terrariums.

Голяма част от фигурките в терариумите ви са се посветили на супер активна, физическа дейност? А вие спортувате ли нещо?

Искахме да популяризираме малките си, зелени светове, като използваме мини статуетки – от щастливи, пасящи на воля, овце (мееее) до смущаващи обществения строй влюбени двойки и забавни работещи хора!

Що се отнася до нас, обичаме да се катерим, но само за да търсим мъх, трева и камъни :) Също така плуваме, а Мишел практикува йога.

Разкажете ни повече за терариум-героите. Как създават те собствената си история?


Скромните обитатели на Twig's terrariums са от плът и кръв! Без майтап. Изработени са от твърда пластмаса, която не се влияе от влажните условия в терариума.

В същото време, за разлика от глината и дървото, тези фигури не се калят или цапат лесно, въпреки крайно разнообразните си занимания сред природата. Перфектни са във всяко едно отношение. =)

Харесват ли хората вашия продукт? Защо? А можем ли ние да си го поръчаме от България?

Първата ни поява бе на пазара Brooklyn Flea и пожъна истински успех. Бяхме забелязани даже от редактор на Ню Йорк Таймс! Окупирахме журналистическо пространство в категорията "Дом". Седмица по-късно започнахме да получаваме тонове писма от почитатели.

Второто ни представяне спечели вниманието на управителя на он-лайн списанието Country Living magazine. Той ни помоли да му предоставим няколко от терариумите, които впоследствие включи в интериора на отличения с LEED сертификат екодом, построен в Battery Park.

После наехме студио, близо до Prospect Park, и оттогава досега живеем своята Twiggy мечта. Която, разбира се, има много път пред себе си, докато получи пълна реализация :)

С риск да ви разочароваме обаче, терариумите не могат да бъдат доставяни до България на този етап :(

Е, карай! Може да ни компенсирате с вашата рецепта за "богато въображение":

Магията е да създаваш всичко с много желание и да се забавляваш, докато го правиш!

Пожелайте нещо на читателите на FitWell: Мислете за утре, но рециклирайте днес :) Както правим ние: в голяма част от случаите използваме рециклирано стъкло за изработката на терариумите...

Е, ние ще се вслушаме в този съвет, а вие влезете в галерията, за да разгледате зелените домове на художници, работници, престъпници и катерачи. Убедени сме, че ще ви харесат!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май