Един парк за босоноги маниаци

В Германия
Един парк за босоноги маниаци

Ако обичате да ходите (или тичате) боси, значи задължително трябва да посетите прочутия "Barefoot Park" (Bad Sobernheim Barfußpfad), разположен покрай река Nahe, в югозападната част на Германия.

Паркът е известен с това, че предлага на посетителите чудни условия за приключения... на босо :) Точно така. Тук не е препоръчително да се носят обувки. По тревичката, по мостовете, по пътечките, в калта - навсякъде би било добре да си шляпате с голи ходила. Идеята е стъпалата ви да подишат малко и да почувстват пълноценен допир със земята – нещо, което рядко им се случва.

921269Bad Sobernheim Barfußpfad

Както се досещате, в германското кътче редовно се организират интересни игри и мероприятия, които правят престоя вътре приятен и забавен. Зарибихме ви, нали? Знаехме си.

921267Bad Sobernheim Barfußpfad

Е, ако нямате финансовата възможност да пътувате до Германия, нищо не ви пречи да си събуете обувките и сега – в офиса, ако правилникът на работното ви място го позволява.

При всяка добра възможност, ходете боси, като, разбира се, избирайте благоприятни маршрути за целта. Така ще позволите на ходилата си да си починат и ще подобрите кръвообращението в тях.

Имайте едно наум обаче, че трябва да ексофилирате кожата там редовно, защото има опасност да стане груба и да се напука. Завършвайте с ударна хидратация с подходящ крем и с леко масажче :)

Хайде, сега ви оставям. Но винаги може да се поразходим някъде заедно, просто елате да ме заберете от фейсбук :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април