8 храни, които изгарят мазнини

8 храни, които изгарят мазнини

Най-важното

Това е възможно, не само бягането може да изгори мазнините. Има и храни, които успешно се справят с това начинание, но когато то е в комбинация с тренировки, тяхното действие се засилва. Ето 8 храни, които успешно изгарят мазнини.

Грейпфрут. Той е богат на витамин Ц, а този витамин изгаря мазнини. Също така горчивият вкус на този плод забързва вашия метаболизъм, а всичко, което го забързва, е идеалното за вашата диета.

Целина. Колкото повече целина ядете, толкова повече калории ще изгаряте. Този зеленчук съдържа много малко калории, а когато организма ви го храносмила, вие изгаряте повече калории, от колкото сте приели. Целината е богата на вода, което ви помага да се хидратирате.

Овесени ядки. Те карат храносмилателната ви система да работи по-добре, което е от полза за вас, защото не само приемате повече хранителни вещества от храната, но и я смилате по-бързо и намалявате подуването в стомаха.

Зелен чай. Сигурно сте чували за свойството на зеления чай да помага в отслабването. Той ви кара да изхвърлите токсините от организма си чрез уриниране. Когато пиете чай, вие уринирате по-често, като премахвате вредни вещества от тялото си.

Омега-3. Тази мазнина се съдържа в ядките рибата и подпомага дейността на сърцето. А здравото сърце е най-доброто противодействие на мазнините. С добре работещо сърце ще можете да тренирате и да изгаряте по този начин мазнините.

Кафе. Кафето ви помага да тренирате, но и ви помага да забързате метаболизма си. То ви кара да повишите малко кръвното налягане, което води до изгаряне на повече калории. Но внимавайте с неговия прием, той трябва да е не повече от 1 на ден.

Авокадо. Поредното полезно действие на този екзотичен плод. Той вече е разпространен в цяла България и хората започват да се запознават с неговите полезни свойства. Изгарянето на мазнините е едно от тях.

Пикантни храни. Лютото доказано забързва вашия метаболизъм, а той води до изгарянето на повече мазнини. За това е хубаво от време на време да разнообразявате диетата си с пикантна храна.


Вижте още: Есенни храни, помагащи за отслабване.

Вижте още: Трикове в кухнята за отслабване.

Вижте още: Диета без издънки.

Вижте още: Диета, която ще ви помогне да свалите 3 килограма за 3 седмици.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март