4 храни, с които да неутрализираме лятната жега

4 храни, с които да неутрализираме лятната жега

За да се преборим с жегата в летните дни, трябва да добавим към менюто си храни, богати на различни вещества и вода. Това е много важно, най-вече за да поддържаме организма си хидратиран и да му набавим необходимите за правилната му функция хранителни елементи.

Специалисти в областта на храненето дават своите насоки кои храни да изберем.

1. Извара

Изварата съдържа полезни бактерии, които не само подпомагат храносмилането, но също така подобряват и имунитета. Затова през този сезон е препоръчително да се възползваме максимално от изварата и да я добавим към смутито, айряна и друга напитка или ястие.

2. Пъпеш

Ако обичаме да ядем плодове, трябва да се уверим, че всеки ден си носим кутия с пъпеш за обяд, за да се справим по-добре с горещините. 

Този летен плод не само е с ниско съдържание на калории и има голямо количество антиоксиданти, но подпомага и храносмилането.

3. Краставица

Разбира се, краставицата е задължителна в борбата с топлите дни и обезводняването. Тъй като зеленчукът съдържа 88% вода, когато е в комбинация с щипка сол, помага за възстановяване на загубените електролити и вода, вследствие на жегите.

4. Сурово манго

Същински склад за хранителни вещества, суровото манго може да неутрализира лятната горещина, като попълни загубените хранителни вещества в организма, вследствие на дехидратацията му.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Близнаци
22 май – 21 юни