С какво се храни Джим Морис, за да изглежда така на 78?

Рекламното лице на PETA е изключение, потвърждаващо правилото
С какво се храни Джим Морис, за да изглежда така на 78?

Категорични сме по въпроса, че ние сме това, което ядем. Някои хора стигат още по-далеч, отстоявайки идеята, че могат да разпознаят диетата на човек от начина, по който изглежда той. Погледнете 78-годишния Джим Морис и кажете - можете ли да познаете, че този мъж не яде месо и животински продукти от години? Невероятно, но факт.

Джим е един от любимите модели на PETA, тъй като присъствието му на техните агитационни материали им дава възможност да заявят: "Виждате ли? Отказът от консумация на месо и животински продукти не само ще ви направи по-здрави, но и много по-атлетични. Джим Морис е на 78 и е живият пример за това!"1159395PETA

Преди година американецът се снима в кампания на PETA, която в прав текст комуникираше с аудиторията спорното твърдение, че "Веганството помага в борбата с наднорменото тегло, сърдечните заболявания, рак, диабет и инсулт." Самият той е отявлен проповедник на този начин на хранене и споделя, че преди време, когато е ядял всичко, е имал сериозни храносмилателни проблеми. Уверен е, че ако не е била промяната в начина на хранене, нямаше да постигне настоящото си здравословно и козметично състояние. Може и да е така, но може и да не е така. Няма как да знаем това.

По думите на Джим, той решава да скъса с хранителния режим на всеяден през 1985 година и да стане вегетарианец. По-късно прегръща веганската идеология, но това става 15 години по-късно, през 2000 година. Тук не искаме да навлизаме в безкрайни дебати на етична, екологична и здравословна тематика, а да коментираме въпроса по същество.1159392GymMorris.com (Колаж: Кирил Русев)

За да изглежда по този начин, човешкото тяло се нуждае от сериозни тренировки, плюс сериозни количества енергия, плюс сериозни количества пълноценен протеин. Най-лесният начин да си набавиш въпросните количества енергия и пълноценен протеин винаги е бил, а навярно и ще продължи да бъде консумацията на животински продукти. Това, че с вас седим и се дивим на резултатите на вегана Джим Морис, само потвърждава този факт.

Джим Морис е изключителен случай. PETA обичат случаи като неговия, защото те им дават възможност да прокарат още по-ясно своите послания. Не знаем какъв процент от веганите са постигнали резултатите на Джим*, но сме убедени, че особено на възраст като неговата, този успех е по-леснопостижим чрез поддържането на балансиран хранителен режим.1159394GymMorris.comВ края на 60-те1159393GymMorris.comПрез 70-те

По същия начин някъде там сигурно има една каруца, която се придвижва изключително успешно на квадратни колелета. Човечеството обаче е избрало да се търкаля на окръжности, понеже въпросната форма се е доказала като категорично по-ефикасна за целите на транспорта.

* Нека не забравяме и кариерата му на професионален културист, която е постигната чрез прием на енергия и протеин от разнообразни източници, в това число месо, млечни и яйца

ключови думи:
PETA бодибилдинг веган

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април