Секс диета

В никакъв случай не е най-добрият начин за поддържане на форма. Но може да я ползвате като допълнение към програмата си
Секс диета

Ако сте гледали страхотния филм на Ивайло Христов "Стъпки в пясъка", сигурно се сещате за онази сцена от лентата, когато героят на Иван Бърнев – Слави, се уволни от казармата и се озова с първия влак при любимата си. Впоследствие, двамата прекараха в леглото почти цяла седмица, без да го напускат нито за миг. А, за да не умрат от глад, тяхна приятелка им носеше сандвичи ;)

Интересното е, че с този кратък кино пример отлично мога да илюстрирам цялата концепция на т. нар. секс диета - за да имаш хубава фигура, прави много любов и яж сандвичи между паузите. Или каквото там намериш в хладилника. Това е!

Звучи страхотно (за разлика от повечето фитнес режими), ама когато самата аз пробвах да спазвам любовната програма, само за един ден достигнах до ръба на физическото изтощение. А вечерта имах желание да изям целия свят + приятеля си + приятеля ни, който забрави да ни донесе вкусни филии хляб.

Цялата работа е, че физкултурата в леглото става невъзможна мисия, ако, едновременно с нея, се обречеш и на нередовно хранене (разбирайте: гладуване). Иначе казано, за да е сексуално активен един човек, той има нужда от храна и по-важното – от качествена такава, за да може да се справи на ниво с интимните приключения. Още повече, че либидото е претенциозно по отношение на ястията, които му предлагате. Вижте тук едно примерно меню, за да се уверите, че е така. 

inm.comНека ви спестя и още една илюзия: само със секс трудно бихте могли да поддържате хубава фигура. Тъжно, но факт.

Е, да, ако сте по-диви и неукротими в креватните изживявания, ако експериментирате с нови пози и прочее предизвикателства, сигурно ще изгорите немалък брой калории или ще свалите един-два килограма. И какво? Нищо особено, всъщност. Последните ще си възвърнете веднага с консумацията само на един сандвич.

Още повече, че теглото не трябва да е основното ви и единствено мерило за добра физическа форма. Има и едни други работи (наричат ги атлетически качества) като: сила, експлозивност и т.н., с които трудно бихте се сдобили само с практикуване на Кама Сутра. Обаче, те са важни за здравето и красотата на тялото ви.

Не ме разбирайте погрешно - сексът е чудесен "спорт". Самата аз гледам да го практикувам редовно. Но, освен него, би било добра идея да се посветите и на някаква друга физическа дейност, с която да постигнете фитнес целите си (ако имате такива). И най-важното – изберете си подходящ хранителен режим, защото само със сандвичи трудно бихте стигнали далече =)

И накрая, нека ви попитам все пак: вие какво смятате за секс диетата? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 1
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 1
    от Не е посочен | 16.03.2012 | 15:42
    Направо съм разочарован, че любимият ми спорт няма съществени диетични свойства, но това не ми пречи да си го практикувам редовно, ей така, за здраве:)

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април