Лилава диета

Лилава диета
inm

Най-важното

С идването на есента е време да замените летните диети с есенна. А една от най-добрите есенни диети е лилавата. Защо се казва така ли? Защото при нея ще се храните с храни, които са лилави, сини или червени на цвят. Струва ви се странно да подбирате храната по цвета и, но ще видите, че есенните храни са такива на цвят.

Какво можете да ядете? Може да ядете всичко с такъв цвят, например грозде, лилав карфиол, лилави аспержи, лилаво зеле, смокини, боровинки, кромид лук, домати,  патладжан и други.

Тази диета работи на принципа изхвърляне на токсините от организма. Не трябва да я правите повече от 2 седмици, защото с тази диета намалявате приема на протеини и въглехидрати, които са важни за организма. Храните, които са лилави съдържат съставка, която премахва мазнините и ви помага да намалите холестерола. Тези храни съдържат и малко калории, което е още една полза.

Освен тези ползи, лилавите храни съдържат и много витамини и минерали, които са полезни за организма. Те ще ви помогнат да подсилите имунната си система, преди началото на грипния сезон. Доказано е, че тази диета намалява и риска от заболяване с рак.

Тази диета няма да ви помогне да отслабнете бързо с много килограми, но ще ви помогне да подсилите имунната си система и да премахнете токсините от организма си. Ето защо тя е една от добрите диети за есента.

Вижте още: Есенни храни, които помагат за отслабване.

Вижте още: Диета без издънки.

Вижте още: Диета, която ще ви помогне да свалите 3 килограма за 3 седмици.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април