Жената, която отслабна с 200 килограма за година

Доли Димпълс е рекордьор по успешно диетиране
Жената, която отслабна с 200 килограма за година

Доли Димпълс не е най-известната пълна жена и дори не е най-пълната известна жена, но историята й със сигурност е несравнима с никоя друга.

Родена е с името Селеста Хърман на 18 юли 1901 година в Синсинати. Като бебе теглото й е напълно нормално, а апетитът и по нищо не се различава от този на останалите бебета. В ранното й детство обаче това се променя и тя бързо започва да трупа килограми. Предполага се, че причината се корени в честите посещения на един семеен приятел месар. Тези посещения често включват игри с участието на бебето и парчета месо. Явно по онова време това се е считало за нормално, а малката Селеста е толкова повлияна от случващото се, че първата й думичка не е "мама", нито "тати", а "месо".

С времето апетитът й нараства стремглаво и тя често се вижда принудена да си купува преоценени тестени изделия и натрошени курабийки, за да може да задоволи нестихващия си глад с малкото джобни, с които разполага. Към шести клас тя вече тежи 70 килограма. Така и не успява да завърши гимназия, тъй като не издържа на подигравките в училище. Когато прекъсва учението си, стрелката на кантара й сочи малко над 135 килограма.

По-късно се запознава с един мъж на име Франк Гейер, който може и да тежи шейсетина килограма, но пък за сметка на това си пада по "пухкавички". Това допълнително насърчава апетита на Селеста и в рамките на една година тя успява да качи още 45 килограма, което двойката ознаменува с брак.

През 1927 година съпрузите посещават пътуващият карнавал Happyland. Собственикът на шоуто забелязва колосалната жена, надхвърляща по габарити дори дебеланата, която по онова време привлича една сериозна част от приходите на Happyland. Това го кара да предложи работа на Селесте, а тя взема, че приема офертата на място.

Приема и новото име Доли Димпълс (но понякога влиза в ролята на Джоли Доли и на Бони Сонора). Слагат й прозвището "Най-красивата дебела жена на света" в опит да предизвикат още по-голям интерес, а от своя страна започва да поглъща още по-големи количества храна. Дневното й меню включва килограми картофи, литри мляко, множество порции месо и купища хляб. Калорийният й прием е близо до това, което преди време се беше разнесло за Майкъл Фелпс или с други думи – 10 000 калории. Скоро това довежда до епичното тегло от 250 килограма, а сценичните й рокли се шият от 11 метра плат.

През 1950 година Доли претърпява почти фатален сърдечен удар, след който лекарите й казват, че има два избора – да отслабне или да умре. Тя предпочита първия вариант и го прави по един изумителен начин. В рамките на 14 месеца Доли Димпълс и 250-те й килограма изчезват и на тяхно място се завръща Селеста Гейер с ефирните 51 килограма. Това е разлика от близо 200 килограма, която, по думите на самата Селеста, с ограничаване на менюто й само до бебешка храна. Официално потвърждение на това твърдение няма, но се предполага, че дневният й енергиен прием е бил драстично занижен до 800 калории. Книгата за рекорди на Гинес е признала нейната трансформация като най-голямата загуба на тегло за най-кратък период от време.1055072Side Show World

През чисто новата Селеста Гейер стои един чисто нов живот на слаба жена и диетично гуру. Тя написва бестселъра "Диетирай или умри: Простият режим за отслабване на Доли Димпълс" и "Най-великата диета на света". До смъртта си през 1982 държи малка арт галерия. А от старите й дрехи е ушита циркова шатра... не, това си го измислихме.

Знаете ли подобни истории? Разкажете ни ги на https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април