Диетата на Кейт Мидълтън

Херцогинята на Кеймбридж поддържа перфектните си форми, чрез протеиновата диета на Пиер Дюкан
Диетата на Кейт Мидълтън


Съпругата на принц Уилям винаги изглежда перфектно. И сме сигурни, че това не се дължи само на нейните гримьори, стилисти и коафьори. Само няколко седмици след първата си бременност херцогинята на Кеймбридж изглеждаше страхотно. Сигурни сме, че и след раждането на второто им дете, тя бързо ще възвърне перфектното си тяло. Диетата която Кейт Мидълтън спазва е протеиновата диета на Пиер Дюкан.  Какво включва тя и как се спазва подробно сме ви обяснили в по-долните редове.

Първи етап: Ударен режим

Въвеждащата стъпка е необходимо да започнем да се храним с храни богати на протеини, сред които са меса - без мазнини (телешко и говеждо, без свинско), пилешко - без кожата, яйца (като трябва да се внимава с количеството им, при проблем с холестерола 3-4 жълтъка на седмица, белтъците - без ограничения), риба, морски дарове, както и обезмаслени млечни продукти.

Според френският диетолог това е най-бързия и най-лесен начин да се свалят излишните килограми, тъй като богатите на протеини храни ни държат сити през целия ден. Разрешават се кафе, чай, МАЛКИ количества сол и горчица, оцет, лук, мед.

По време на диетата трябва да се пие повече вода, както преди хранене, така и през целия ден.

Между храненията: През деня между основните хранения Катрин си позволява плод или парче черен шоколад.

Вечеря задължително не по-късно от 3 часа преди сън.

В тази фаза трябва да останем от 2 до 7 дни, в зависимост от това колко килограми искаме да свалим. Ако са под 5 кг може да се спазва само ден-два, ако са над 20 кг - 5 дни е минимум.

Втори етап: Режим на протеини с зеленчуци

Във втория етап започваме да редуваме храни богати на протеин със сурови или приготвени на пара зеленчуци. В този етап може да комбинираме храните по наш избор стига да спазваме принципа протеини – зеленчуци.

Зеленчуците са всички за които се сетите, като се изключват нишестените (картофи и ориз) и бобовите (боб, царевица, грах, леща).

В тази фаза трябва да останем до момента, в който не сме постигнали желаното тегло. По принцип за трайно сваляне на един килограм са необходими 5 дни.

1480806

Трети етап: Задържане на теглото

Това е фазата на задържането на свалените килограми.

През този период се приема всичко от чистите протеини, зеленчуците от втория етап + 1 плод на ден (или една порция, ако са дребни плодове, но без банани, череши и грозде), две филийки пълнозърнест хляб на ден, две порции нишестени храни на седмица (картофи или ориз) и 40 гр нискомаслено сирене дневно.

За всеки килограм, който сте свалили, трябва да се придържате към тази диета пет дни. Т.е. ако сте свалили 3 кг, трябва да сте на тази фаза 15 дни, ако сте свалили 7 кг, трябва да останете с този хранителен режим 35 дни и т.н.

Към месата вече може да се прибавят свинско и агнешко, максимално без мазнини. Ако сте любители на шоколада може да си позволите и по един ред черен шоколад на ден със съдържание над 70 % какао.

Четвърти етап: Постоянна стабилизация

Вече можете да си отдъхнете и да се върнете към нормалния режим на хранене. Но трябва да запомните нещо много важно. Веднъж седмично приемайте само протеини, както гласи първия етап, този ден трябва да е един и същ всяка седмица - напр. вторник.

Също така в нормалното ежедневие много важно е да не се преяжда. Хранете се разумно и ако е възможно не се тъпчете излишно!

И не на последно място упражнения и много спорт, защото нито една диета няма да бъде напълно ефективна без физически активности. 

1480805

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април