Диетата на Аткинс

Диетата на Аткинс

Диетата, която е създадена от Робърт Аткинс, който е водещ диетолог в Америка в края на миналия век е една от най-разпространените и здравословни диети. Неговата цел е не само да създаде диета, но и здравословен начин на живот. Тази диета е публикувана в книгата му "Революционна диета".

Диетата работи по прост начин, тя е базирана на равновесието на хранителните съставки. Основната полза на тази диета е, че ще придобиете по-голяма сила, от където ще можете да тренирате по-добре и по този начин да сваляте килограми или просто да изглеждате и да се чувствате добре.

Диетата на Аткинс е разделена на 4 фази. Първата е индукция. При нея въглехидратите не трябва да са повече от 20 грама дневно, а основните ястия са салати. Ето едно примерно меню за първия етап. Закуска - домашен омлет, авокадо и кафе, обяд - салата и пилешки гърди на скара, вечеря - сьомга със задушени зеленчуци.

Втора фаза. При нея въглехидратите се увеличават до 25 или 30 грама на ден. Вече е позволено да ядете повече меса, не само пиле и сьомга.

Трета фаза. Следете си теглото и когато видите, че то се задържа равномерно, продължавайте да приемате толкова грамове въглехидрати. За всеки човек е различно.

Четвърта фаза. Вече е възможно да си позволите повече храни, но следете отново приема на въглехидрати и го дръжте в норма +/- 5 грама от нивото, на което поддържате тегло.

Всяка фаза трябва да продължава между 2 седмици и 20 дена, в зависимост от резултатите.

Вижте още: Средиземноморска диета.

Вижте още: Протеинова диета.


Вижте още: 10-те храни, които ще ви върнат формата.

Ако тази статия ви е харесала, дайте един лайк на страницата ни във Фейсбук: https://www.facebook.com/FitWell.bg?fref=ts

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април