Антиздравословен пример: Адриана Лима

Или на какво се подлага един модел, за да се превърне в Ангел
Антиздравословен пример: Адриана Лима

Както вече казахме, не само добрите примери са полезни, напротив. Понякога лошите модели също могат да мотивират, и то в съвсем правилна посока.

Следващият лош типаж, който от известно време сочат с пръст, е една ужасно красива жена, по която въздиша цялото (според нас!) мъжко съсловие на планетата. Става дума за...

Адриана Лима

Бразилката е един от Ангелите на световно известния бранд за бельо Victoria's Secret и именно този неин ангажимент й донесе порой от критики.

Миналата седмица красавицата сподели в интервю почти затворническия режим, който спазва преди ежегодното шоу на именития си работодател. И това се случи буквално дни преди дефилето, на което Лима и красивите й колежки демонстрираха перфектни тела.

Е, смуглата моделка заяви, че увеличава интензитета и честотата на тренировките си с наближаване на представлението. Обикновено това започва 3-4 месеца преди специалната дата, като спортните й занимания са ежедневни. В последните седмици преди появата си на подиума Адриана започва да тренира двуразово, обикновено сутрин и вечер.

Прави упражнения с леки тежести и продължителни боксови сесии със спаринг партньор, но включва и други кардио предизвикателства, като скачане на въже, каране на колело и т.н.

justjaredТази тренировъчна програма обаче е съпроводена и със стриктна ограничаваща диета. Дългокраката брюнетка избягва преработените храни, както и тези със сериозна концентрация на въглехидрати. Залага основно на белтъчини, най-вече от животински източници, като по този начин си набавя и неголямо количество мазнини. Освен това използва и протеин на прах като хранителна добавка.

Всеки ден пие по около 4-5 литра вода, а в последните 9 дни преди ангелското шоу се подлага на строга течна диета. Тогава консумира само вода и протеинови шейкове. Финалните 12 часа преди ревюто Лима не приема нито храна, нито течности, и дори споделя, че по този начин понякога олеква с 2-3 килограма.

justjaredИзказването й предизвика вълна от недоволство от страна на медии, специалисти и младежки организации. Адриана, която има малка дъщеря, опита да се измъкне от обвиненията в безотговорност и лош пример за тийнейджърите, като заяви, че думите й са били преекспонирани. Тя призова момичетата, които биха искали да изглеждат като нея, да не следват подобни драстични режими. И поясни, че в никакъв случай не спазва строга диета през цялата година, напротив. Но все пак има съзнанието на атлет и за нея е нормално да докарва тялото си до ръба.

Ние само ще разясним, че продължитлната липса на твърда храна в менюто, последвана от умишлена дехидратация, съвсем не е здравословна рецепта за отслабване. Всъщност, такъв "режим" трудно би довел до трайна загуба на тегло.

Подобно издевателство над тялото може да причини доста неприятности като нарушения в сърдечната честота, проблеми с храносмилането, нарушения в баланса на електролитите в тялото и други. Не са рядкост и чисто козметични явления като прекомерно изсушаване на кожата и образуване на люспи по нея, както и болезненото й напукване.

С други думи, по-скоро не опитвайте, освен ако не искате да се превърнете в един друг ангел... ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април