Кулинарна идея от: Джулия Чайлд

Тигани по стената!
Кулинарна идея от: Джулия Чайлд

Не знаете коя е Джулия Чайлд? Е, бързо надникнете в този материал и ще разберете. Ще ви кажем само, че въпросната дама е една от най-известните готвачки в света. А американците трябва много да ѝ благодарят заради това, че им показа що е то френска кухня :)

Както се досещате, дамата е прекарвала доста време в готвене. Помещението ѝ за кулинарни експерименти било малко, но много спретнато и адски добре организирано, заслуга за което имал най-вече съпругът ѝ – Пол Чайлд.

Пол добре познавал педантичността на жена си и затова оборудвал любимата ѝ стая стриктно и с едно наум. Голяма част от стените била заета от перфорирани дъски, върху които, с помощта на куки, били закачани тиганите, тенджерите и, като цяло – всички важни готварски уреди и аксесоари.

Нещо повече, с маркер Пол очертал местата на кухненските принадлежности върху дъската. По този начин всичко било подредено и видимо, абсолютно готово за употреба. Иначе казано, Джулия не отделяла никакво време в търсене и чудене, а веднага се захващала за действие :)

788806 Smithsonian Museum

Тази организация на кухнята се оказала перфектно решение за скромното пространство за готвене, с което разполагала госпожа Чайлд.

Хрумването може да се окаже добро и за вас, особено ако помещението ви е малко и тясно. Ами, пробвайте – вместо да нареждате тиганите и другите джаджи в шкафовете, окичете ги по стената и маркирайте по подходящ начин местата им :)

Очаквайте следващата кулинарна идея!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април