Да пропуснеш поредната закуска...

Означава да постъпиш несправедливо към себе си
Да пропуснеш поредната закуска...

Човек винаги трябва да е поне малко подготвен за това, което го очаква от сутрин до обяд. Ако сме свикнали да закусваме всеки ден и пропуснем това важно хранене дори веднъж, Гладът ни разкъсва като бяла мечка, а Времето на агония се разтегля до неузнаваемост.

Моля ви, не допускайте моята грешка от тази сутрин! Не пропускайте закуската, ако сте свикнали да си я хапвате редовно! В противен случай не само ще гладувате, но и ще извършите някои недотам здравословни постъпки, за които вероятно ще съжалявате впоследствие.

Спомнете си само колко мизерни се почувствахте последния път, когато гладувахте. Тъжни, отпаднали, безсилни, без чувство за хумор... Горкото ви тяло си е мислело, че настъпва криза и е направило всичко възможно, за да пести и малката му останала енергия. Не си причинявайте физическото неудобство да пропускате хранения, особено сутрин, когато трябва да скочите в деня. Дори от чисто емоционален аспект – не е честно!

Не знам дали обичате храната, която ядете, но ако я обичате, тогава е почти сигурно, че се опитвате да консумирате любимите си ястия по-често, тоест, сутрин, обед, вечер и между храненията. Следващия път, когато се чудите дали да не направите нещо друго, вместо да си изядете закуската, се замислете колко много обичате яйца, бекон или печени филии. Техният образ ще ви накара да слюноотделяте, да огладнеете още повече и да си приготвите закуска. Благодарение на този стимул ще запазите хранителния си режим балансиран за още един ден в годината.

Моля ви да си припомните и последния път, в който тръгнахте от вкъщи, без да сте хапнали. Кажете честно, докато стана време за обяд, не ви ли мина през ума поне 20 пъти да схрускате нещо дребно? Сладко, солено, мазно, в лъскава опаковка? Чипс, шоколадов десерт, солети? Онова дребно нещо, чиято хранителна стойност е равна на нула, и при все това измъчва съзнанието ви със сладостта или игривото си похрупване!

Знам, че знаете – тези джънк фууд представители убиват волята и не ви нахранват. При това, ви бъркат в джоба. Трето, изграждат вреден навик да си ги купувате постоянно. И като за финал ви карат да мислите за тях всеки път, когато стомахът ви е празен. Нека не попадаме в подобен капан! Да се опълчим на некачествената храна и отпадналостта - да закусваме! С нормална за целта храна!

В края на този кратък призив, бих искала да кажа: ако сте сред хората, които винаги закусват, не нарушавайте този си навик. Защото, всеки път, когато хапвате сутрин, се чувствате добре и най-вероятно – здрави. Направете всичко възможно, за да поддържате хубавите си навици. Не си създавайте излишен стрес като пропускате хранения. Благодаря ви за вниманието.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май