Време е за обяд. А къде са зеленчуците?

Бързо ги вкарайте в менюто ;)
Време е за обяд. А къде са зеленчуците?

Молим ви, не си мислете, че сме някакви надзорници, които редовно наблюдават какво слагате в чинията си :) Никога не бихме си позволили да правим подобно нещо. Първо, защото вие най-добре знаете как да се храните. И, второ, защото самите ние уважаваме страшно много правото на лична свобода - принудителните мерки и действия никак не са в природата ни.

Така че този материал има една-единствена цел: да ви покаже как да вкарате повече полезни зеленчуци в обедното си меню, без това да нарушава собствената ви представа за вкусно хапване.

Та, ако смятате, че тези съвети ще ви свършат добра работа, може да им хвърлите набързо едно око:

С любов към сандвича: Може би не е една от най-здравословните храни на този свят, но сме сигурни, че понякога ви се случва да го консумирате, нали? Препоръчваме ви обаче вместо да го купувате от съмнителни лавки и хранителни магазини, винаги да си го приготвяте сами.

"Натъпчете" го с най-любимите си продукти, по възможност – приятелски настроени към талията и здравето ви. И задължително сложете в него няколко от любимите си зеленчуци. През този сезон много модерно, например, е зелето. Вкусни сандвич-добавки са също и морковите и цвеклото. А лукът и празът ще направят двойната ви филия още по-пикантна и полезна. Изобщо, дори през зимата, имате на разположение куп кулинарни зеленчукови възможности. Съветваме ви да експериментирате с тях.

С любов към супата. Разбрахте вече, тук, че тя е чудесен специалитет, който ви препоръчваме да консумирате редовно през студените дни. Но защо в нея да има само моркови, а? Пробвайте да я овкусите с всички налични зеленчукови съставки, които съхранявате в кухнята си. Освен че ще я направите значително по-апетитна, ще увеличите хранителната й полезност, не се съмнявайте.

С любов към пастата. А като сте тръгнали да разнообразявате менюто си, вкарайте и в италианската си манджа няколко свежи морковчета, например. Или броколи? Преди това, разбира се, е добре да сварите последните, за да са мекички при консумация.

С две думи: пробвайте! Освен това, не забравяйте, че през другите сезони ще се появят отново някои от любимите ви зеленчуци. Изчакайте ги търпеливо и побързайте да ги вкарате не само в обедното си, но като цяло в менюто си.

Добър апетит и лек ден ;)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април