Горещи идеи за спалнята

Малки промени за освежаване на любимата ви стая
Горещи идеи за спалнята

Спалнята е храм на два от най-сладките процеси в човешкия живот – секса и съня. Сърцето на дома, където всеки ден се събуждате и отваряте очи за нещо ново.

Признайте си, понякога и вие обаче губите връзка с тази приятна страна на реалността. Факторите са всеизвестни – липса на време, сезонна апатия, стрес, еднообразие... Точно в тези моменти любовното ви гнездо страда най-много. Ами, защото не спите и не правите любов пълноценно.

И започвате да се питате как да организирате средата, в която живеете, така че напълно да подкрепя живота и връзката ви, нали? Отговорът е с фън шуй.

Може би в известна степен сте скептични към тази техника за обзавеждане на дома, но ние имаме основателна причина да смятаме, че освен хармония, тя може да внесе разнообразие и в сексуалния ви живот.inm.com

Голяма част от хората живеят в квадратни стаи с четири стени, построени с ъгли от 90 градуса и гладки, твърди повърхности. И тъй като стабилните сексуални отношения се основават на съвместимостта на петте елемента: земя, вода, огън, метал и дърво, съчетаването им в интериора на спалнята определя способността на двойката да изгради сериозни взаимоотношения. Внасяйки натурални елементи и символи в дома си, вие внасяте баланс в помещението, където се случват онези космически неща - нирваните.

Природата има силата да влияе положително върху общото състояние на хората и дори видимо да промени цялостното им отношение към живота. В този смисъл, спалното помещение трябва да бъде добре осветено, без обаче слънчевата светлина да пада директно върху леглото.

Разположението на последното в стаята е също от голямо значение за изграждането на хармонични сексуални отношения между партньорите. Позиционирайте го диагонално на вратата, максимално прилепено до стената. Това ще отключи любовната енергия, която свободно ще започне да се движи между вас и любимия ви човек. Съветваме ви да не си купувате ретро кревати с метални обкови и остри върхове, защото според древното изкуство рушителната им енергия ще се прехвърли върху хората, които спят в тях. Заложете на природните форми с меки, заоблени ъгли и рамки.

Ние сме страшни почитатели на бамбуковите мебели. Освен, че обикновено са ниски и супер удобни за различни креватни упражнения, те носят и дискретен тропически полъх. А това ги прави перфектен избор за любовното ви ложе.

Цветовата палитра в спалнята много ясно отразява сексуалното привличане между партньорите. Подберете цветовете много внимателно, но преди това надникнете тук. Стените, оцветени в зелено и бяло, от една страна, изпълват помещението със свежест, а от друга, поднасят елегантен лукс и ефирност. 

Монотонността в ежедневието, в любовта и най-вече в секса, понякога може да бъде смазваща за всеки, факт. Съветът ни е: лилав цвят. Стените в този нюанс ще пробудят еротичния изследовател у вас и ще отключат най-смелите ви горещи фантазии.

Огнените багри пък придават щипка пикантност във връзката. Естествено, червените сатенени чаршафи си остават класика в жанра. Все пак не забравяйте, че ярките цветове може да натоварят както погледа, така и настроението ви, затова не прекалявайте с тях. Приложете ги към интериора под формата на детайли. Свещниците, лампите и абстрактните картини в тези багри ще придадат екзотика и капка чувственост на атмосферата. inm.com

Момент, момент! Спалнята е кът за пълноценен отдих и секс приключения. Тоест, там няма място за електронни джаджи, като компютри, факсове (!) и хай тек часовници. Нали не искате енергията им да се отрази върху сексуалната ви мощ?

Заобиколете се от естествени материи, като памук, вълна и кашмир, които са и много подходящи за настоящия студен сезон. Меките, плюшени завивки са прекрасен начин да напъхате половинката си на топло, особено когато навън вали дъжд (или сняг), а температурите удрят почти нулата. Срещите под одеялото, с гушкане и кикотене, винаги завършват неочаквано добре. Няма какво да ви убеждаваме, това е един от най-вкусните моменти в живота. Пясъчни възглавнички, завеси в слонова кост, удобни кушетки и всякакви други симпатични предмети могат да се съчетаят ужасно апетитно в интериора на спалнята ви.

Природните картини също биха могли да помогнат, когато страстта е останала леееко на заден план. Защо? От енергийна гледна точка, влиянието на различните натурални елементи ще резонира в целия дом. А накрая, разбира се, и в отношенията ви. Изберете картина с отпускащ природен фон – екзотичен остров, тропическа гора, езеро с кристално чисти води. Всеки път, когато погледнете към стената с дзен произведението, мислено ще се телепортирате в това вълшебно кътче. Стаята ви ще се превърне в оазис на спокойствието, където двамата с половинката си ще се отдадете един на друг, за да се преоткриете.

Фън шуй посланието ни е да експериментирате, да обичате, да разнообразявате и да не спирате да търсите. Защото страстта обикновено се крие в тъмните ъгълчета на стаята... :)

А ето и няколко идея в галерията!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април