Спанак с ориз и яйце

Обяд за шампиони!
Спанак с ориз и яйце

В случай, че ви се иска да приготвите нещо, бързо, лесно, вкусно и освен това полезно ви предлагам една отлична рецепта, която ще ви засити и ще се погрижи за запазването на тънката ви талия.

Рецептата спанак с ориз и яйце има много разновидности, но тази която възнамерявам да споделя с вас е моя измислица продукт на малкото налични продукти, с които разполагах в хладилника.

Изненадващо и за мен самата се получи наистина фантастична гозба, която спокойно можете да сервирате и на близки приятели дошли ви на гости. Поднесете я с салата от настъргани моркови, ряпа и червено цвекло - полейте с дресинг приготвен от лимон, зехтин и хималайска сол.

Ето и самата рецепта със спанак, ориз и яйце за 4 порции:

1598248Thinkstock/Guliver

500 грама спанак
250 грама ориз
4 яйца
2 супени лъжици зехтин
черен пипер на вкус
червен пипер
сол

Измийте спанака и го сложете в малка тенджерка заедно с ориза и 2 супени лъжици зехтин. Добавете много малко вода, така че да покрие ориза. Захлупете тенджерката и оставете да къкри на слаб огън. Обикновено котлона го слагам на 3 при наличието на 9 степени. В момента, в който ориза е напълно готов добавете подправките. Разпределете така получения ориз в 4 гювечета и най-отгоре чукнете по едно яйце и сложете на умерена фурна да се запекат за около 10 минути или до пълната готовност на яйцата. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април