Балонът, моят приятел

И абсолютен пример за подражание!
Балонът, моят приятел

Не съм от хората, които разговарят с въображаеми същества, макар че би ми се искало. Сигурно щеше да е интересно :) Имам само един другар, който не е от този свят и, за съжаление, с него нямаме навика да водим дълги дискусии.

Той, всъщност, даже не говори. Само седи на бюрото ми и ме гледа, докато работя. Сетихте се – разбира се, че става въпрос за жълтия балон от заглавната снимка. Появи се в офиса преди месец и завзе малкото ми работно пространство без капчица съвет.

1008433Красимира Динева/FitWell.bg

Признавам си, че в началото ме дразнеше с надутия си външен вид и вечно охилената си физиономия. Но после постепенно взе да ми харесва. Даже много. Какво ценя в него ли? Ще ви кажа.

Възхищавам му се, защото знае отлично добре колко е важно да отпускаш напрежението от време на време. Това е, което той всъщност редовно прави – малко по малко "издиша" целия въздух в себе си и си дава почивка от "надуването".

Откакто го познавам, постъпвам точно като него. Когато усетя, че се пръскам по шевовете от грижи и тревоги, поемам дълбоко въздух през носа и го издишвам бавно през устата, представяйки си, че съм той. И така няколко пъти. Не мога да ви опиша колко добре се чувствам! Да не говорим, че е голям симпатяга и, че идиотското му изражение винаги предизвика усмивка на лицето ми.

Съветът ми е да си вземете и вие един такъв приятел на работа и да черпите вдъхновение и личен пример от него.

Чувала съм още, че летенето с балон също има антистрес ефект. Ако случайно ви се отвори възможност, полетете. И задължително елате във фейсбук да запознаем балоните си :) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април