Печена пълнена тиква с локум, ядки и плодове

Печена пълнена тиква с локум, ядки и плодове

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • 1 бр. тиква
  • 1 бр. ябълка
  • 1 бр. дюля
  • 1 шепа орехи - едро нарязани
  • 5 с.л. мед
  • канела
  • 150 г локум (1 кутия)
  • 1-2 шепи сушени плодове по избор

1782742

  • НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
    Тиквата се измива. Отрязва се горната част около дръжката като капаче. Почистват се семената. Вътре се сипват всичките съставки. Тиквата се затваря с капачето и се пече на силна фурна до омекване - около два часа и половина. В тавичката се долива по малко вода за да не изгори тиквата отдолу.
ключови думи:
тиква ядене

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Дева
24 август – 23 септември