Лесни гюзлеми

Лесни гюзлеми

Необходими Съставки

  • брашно - 400 г
  • сирене - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • мазнина - за пържене

Приготвяне

Разбиваме яйцето с тел или миксер и към него прибавяме водата, олиото, оцета и солта.

Пресяваме брашното и с разбъркване го прибавяме към сместа. 

Замесваме средно твърдо тесто, което разделяме на 10 топки.

Разточваме всяка топка на правоъгълна кора и корите нареждаме една върху друга, като предварително ги намазваме с олио. 

Престояват 1 час, след което разточваме отново цялата кора. 

Поръсваме я с натрошеното сирене и я навиваме на тънко руло, което нарязваме на парчета. 

Всяко парче добре прищипваме в краищата, за да не изпадне сиренето и леко притискаме отгоре с точилката.

Пържим гюзлемите в много мазнина до златист цвят

ключови думи:
храна ядене

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Анкета

Къде ще сте през празничните дни?
Гласувай! Резултати Архив

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март