Какво да ядем преди бягане

Вижте на какви храни да наблегнем
Какво да ядем преди бягане

Може ли правилното хранене да ни помогне по време на тичане? Доказано е, че продукти, които не са толкова тежки и мазни, а се смилат по-лесно от организма, ни карат да се чувстваме много по-добре преди традиционния за деня крос.

Не е толкова сложно да изваем тялото си посредством бягане. Трябва просто да следваме няколко основни правила. За тази цел трябва да разполагаме и с малко повече време, за да планираме менюто си за деня.

Леката закуска, в която има малко въглехидрати, някои протеини и малко мазнини, е препоръчителна, за да може с тичането на по-голямо разстояние да постигнем по-добра ефективност.

Препоръчителни храни преди регулярно тичане:

Плодове като банани

Малко количество ядки

Пълнозърнест хляб

Малка порция овесени ядки с обезмаслено мляко

Кисело мляко

Чаша обезмаслено мляко

Крекери с извара

Хумус със зеленчукови суровини

Стафиди

Ако тичаме час или дори по-малко, тогава не е нужно да се притесняваме толкова за храната преди бягането. Може да не се налага да ядете много или да се притеснявате за храната, преди да работите. Но при проблеми с диабет е добре да регулираме кръвната захар и да се консултираме със специалист.

Какво да не ядем преди бягане?

Храните с високо съдържание на фибри като броколи или някои видове ядки са по-трудни за смилане поради съдържанието на влакна. Това може да предизвика крампи или газове. Пържените храни, картофените чипсове и бързооборотни храни могат да ни заситят с въглехидрати, но не е уместно да ги похапваме преди тичане. Пикантната храна категорично се забранява!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април