Растителна диета за десет дни

Свалете килограми и прочистете организма
Растителна диета за десет дни

С идването на лятото идва и желанието да влезем в оптимална форма за плажа.

Проблемът при повечето хранителни режими е, че смъкването на килограмите се случва в първите две седмици и докато стане време за така чаканата отпуска, килограмите често се връщат. Модата в диетите през последните няколко години обещава все по-бързи и по-мигновени резултати. Проблемът, според диетолози, е че не никой не говори за запазване на постигнатото тегло. И в действителност, това, което се случва е "йо-йо” ефекта, в следствие на който не просто си връщаме теглото, но и няколко килограма отгоре.

Неминуемо все повече хора търсят изход от омагьосания кръг на диетите. Като решение идва растителният режим – който не е диета, а начин на живот.

 

В последно време все повече проучвания търсят отговор на казуса дали растителният начин на хранене не само не лишава тялото от важни вещества, но и крие решението на редица заболявания.

 

И докато се водят дискусии по темата, драстично нараства броят на хората, които избират този начин на хранене.

Често изборът им е продиктуват от желанието да следват разтоварващ режим на хранене за няколко дни. И в много от случаите, веднъж усетили ползотворните ефекти на този режим, те не се връщат назад.

 

С какво позволява да се храним растителният режим? 

На практика ако идва от земята или расте на дърво или храст, то не се замисляйте. Въпросът е да избираме възможно най-натуралните храни. Пресни плодове, зеленчуци, житни култури, семена и ядки. 

 

Продължителност на диетата

За да извлечем максимална полза от този начин на хранене е желателно да го спазваме за не по-малко от десет дни. Дори и да имате опасения, че изключването на животинските храни би навредило на здравето, десет дни е напълно безопасен период за пост. И в същото време това време е достатъчно, за да усетите ползотворния ефект на прочистващия режим.

 

Резултати

Ако се придържате към възможно най-натуралната храна, резултатът ще бъде под формата на намаляване на теглото, прочистване на тялото, улесняване на храносмилането и повече енергия.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април