Трансформациите не са това, което изглеждат

Понякога дори не е нужен фотошоп
Трансформациите не са това, което изглеждат

Често пъти толкова много ни се иска да изглеждаме или да не изглеждаме по определен начин, че сме склонни да се заемем с всякакви глупости. Може би най-малката от тях е фотошоп, а за най-голямата ни е страх дори да си помислим. Само ще споделим, че един известен наш пластичен хирург си прави по две липосукции годишно. Болезнено е дори на метафизично ниво.

Суетата обаче е страхотно нещо, когато става дума за пари, тъй като задвижва индустрии за милиарди. И както всеки бизнес, зад който стоят толкова много средства, тук също се прилагат мръсни малки трикчета за погъделичкване на потенциалния клиент по най-суетното място. Всички ние сме гледали онези реклами, в които десетки души се трансформират за броени седмици благодарение на щастливата си връзка с продукта Х. Горчивата истина обаче е, че тези коренни промени са колкото вдъхновяващи, толкова и напълно нагласени за целите на маркетинга. Това става особено лесно с помощта на съвременните цифрови технологии, малко грим и подобаващо осветление. Всъщност, дори не е нужно да "пипате" готовите изображения и да разполагате с професионални гримьори, за да постигнете този ефект.

Изключително добър пример за това дава американският треньор Андрю Диксън, който успява в рамките на един час да си спретне истинска "Преди и след" фотосесия в домашни условия. За целта са му нужни няколко чифта различни бермуди, гел за коса, самобръсначка и лицеви опори и набирания за напомпване на мускулатурата в горната част от тялото. Лампата свети директно над главата му, коремът е стегнат и ето ви един нов човек. Вие можете да опитате същото, но въпросът е кого заблуждавате?992029Andrew Dixon992030Andrew Dixon

Нас ако питате, няма нищо лошо в това да целите промяна в начина, по който изглеждате. Проблемът идва тогава, когато се изкушите да постигнете нещо грандиозно с малко усилия и за нула време. Не за друго, ами защото обикновено подобен опит не ви коства само пари, но и фрустрация. Бъдете последователни, движете се редовно, не яжте глупости и резултатите все някога ще последват. Ако ли пък не, значи не сте ги искали достатъчно силно :)

Още размисли и страсти за тренировките и храненето ще намерите на https://www.facebook.com/FitWell.bg

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май