Осем продукта от кухнята, които ни правят по-красиви

Осем продукта от кухнята, които ни правят по-красиви

Вярвате или не, но и кухнята ни предоставя широка гама от продукти, които можем да използваме, за да изглеждаме по-красиви. Ето няколко идеи за вкусни, но и красиви предложения на Fitnessmagazine. com.

1 Спрей за готвене

В България все още е малко познат, но кулинарите зад граница често го използват като здравословна алтернатива на мазнината, с която пръскат тиганите и тенджерите, вместо да използват олио. В света на красотата този спрей може да ви послужи като идеално средство да изсушите маникюра си по-бързо. Той работи като лаковете за бързо съхнене, като едновременно с това освежава лака, все е едно е нанесен току-що.

2 Какао

Освен за сладкиши домакините използват какаовата пудра вместо сух шампоан. Внимавайте, защото продуктът е подходящ само за брюнетки.

3 Сода бикарбонат

Любимият лек ексфолиант на много жени. Частиците са малки, което ги прави подходящи за чувствителните зони на лицето. Една чаена лъжичка е достатъчна.

4 Аспирин

Знаете ли, че той съдържа салицилова киселина, която е ключова съставка за борбата с акнето. С помощта на стрит на прах аспирин можете да направите почистваща маска за лице. Вземете от 4 до 6 таблетки, които разтворете в една супена лъжица вода. След като аспиринът омекне, той става като паста, която нанасяте като тънък слой на лицето. Изчакайте, докато изсъхне и отмийте с вода.

5 Мед

Той е антибактериално средство, което се справя чудесно с почти всеки недостатък на кожата. Почиства, омекотява, освежава, успокоява и придава сияен вид на кожата.

6 Канелено масло

Освен в тортите можете да го използвате вместо гланц за устни, който подхранва и придава блясък.

7 Захар

Кафява или бяла, захарта има още много функции, освен като подсладител на чая или кафето. Потопете пръста си във вода и след това в захар. Полученият скраб втрийте в устните си. Това е идеален начин да се справите с напукани устни. Сладкият скраб може да използвате и за други по-груби части от кожата ви като лакти и колене. Подходящо е и за цяло тяло.

8 Зехтин

Маска с топъл зехтин на косата за 10 минути овлажнява и хидратира по-добре от всеки продукт. Супена лъжица зехтин и малко захар се използва като омекотяваща маска за ръце, подходяща преди маникюр. Можете да използвате сместа и под душа. Зехтин с бебешки шампоан и вода е чудесен начин да отстраните очния си грим.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април